Σχέδια της NASA για ιπτάμενη πόλη στην Αφροδίτη

Σχέδια της NASA για ιπτάμενη πόλη στην Αφροδίτη Facebook Twitter
0

Η Αφροδίτη έχει τεράστια ηφαίστεια, όξινο στρώμα νεφών, ατμοσφαιρική πίεση 92 φορές μεγαλύτερη από τη Γη και θερμοκρασία περίπου 462 βαθμών Κελσίου. Παρόλο όμως που η επιφάνεια του πλανήτη είναι αφιλόξενη, η ανώτερη ατμόσφαιρά του θεωρείται σχεδόν ιδανική.

Έτσι, οι επιστήμονες της NASA προτείνουν τη δημιουργία μίας πόλης πάνω από τα σύννεφα, η οποία θα αποτελείται από τεράστια μπαλόνια - αερόπλοια περίπου 30 μίλια πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη. Οι συνθήκες σε αυτή την περιοχή θυμίζουν πολύ τις επίγειες, καθώς η ατμοσφαιρική πίεση είναι σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα της Γης και η βαρύτητα ελαφρώς χαμηλότερη. Η θερμοκρασία είναι ζεστή, όμως το αερόπλοιο θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει στο εσωτερικό του.

Τα μπαλόνια θα μπορούν να μεταφέρουν δύο αστροναύτες σε μία αποστολή διάρκειας 30 ημερών, με στόχο την εξερεύνηση της Αφροδίτης. Το πρότζεκτ ονομάζεται "High Altitude Venus Operational Concept" (HAVOC) και προς το παρόν παραμένει απλώς ως μία πρόταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, οι προκλήσεις της αποστολής περιλαμβάνουν το γεγονός ότι το αερόπλοιο θα πρέπει να φτάσει μέχρι την Αφροδίτη και να καταφέρει να φουσκώσει το μπαλόνι εκεί, καθώς στο ταξίδι θα είναι τυλιγμένο. Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι το σκάφος μπορεί να αντέξει την οξύτητα της ατμόσφαιρας και γενικότερα την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών. Αν όμως βρεθεί η κατάλληλη τεχνολογία, "οι αποστολές στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης θα μπορέσουν να επεκτείνουν το μέλλον της ανθρωπότητας στο Διάστημα", όπως ανέφερε η NASA.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM