Επίθεση από χάκερς σε συστήματα πυρηνικών σταθμών στη Ν. Κορέα

Επίθεση από χάκερς σε συστήματα πυρηνικών σταθμών στη Ν. Κορέα Facebook Twitter
0

Χάκερς επιτέθηκαν, όπως έγινε γνωστό,  σε  συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς της Νότιας Κορέας.

Από την επίθεση- που γίνεται μερικές ημέρες μετά την κυβερνοεπίθεση στη Sony, η οποία αποδίδεται σε χάκερς από τη Β. Κορέα,- χάθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης και της εταιρείας,  μόνο μη κρίσιμα δεδομένα και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων και των 23 ατομικών αντιδραστήρων της χώρας.

«Θεωρούμε ότι το σύστημα ελέγχου είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Τσανγκ Γιανγκ-Χο.

Αξιωματούχος στην εταιρεία Korea Hydro and Nuclear Power Co Ltd (KHNP), η οποία διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς και ανήκει στην κρατική Korea Electric Power Corp, δήλωσε στο Reuters ότι η πειρατεία φαίνεται πως είναι έργο «στοιχείων που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή».

«Είναι 100% αδύνατο να μπορέσει ένας χάκερ να σταματήσει τους πυρηνικούς σταθμούς με μια επίθεση, επειδή το σύστημα ελέγχου είναι εντελώς ανεξάρτητο και κλειστό», δήλωσε ο αξιωματούχος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM