Υποχρεωτική πλέον η χρήση προφυλακτικών στην βιομηχανία πορνό του Λος Άντζελες

Facebook Twitter
1

Ομοσπονδιακό εφετείο της Καλιφόρνια αποφάσισε την Δευτέρα ότι όλοι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε ταινίες πορνό που γυρίζονται στο Λος Άντζελες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προφυλακτικό στις σκηνές σεξ.


Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ταινιών για ενηλίκου, αλλά και πολλοί διάσημοι πορνοστάρ όπως ο James Deen και η Stoya, είχαν αντισταθεί σθεναρά στον νέο νόμο που επιχειρεί την μεγαλύτερη προστασία των ηθοποιών από τη μετάδοση του ιού HIV, και ο οποίος είχε ήδη κατατεθεί από το 2012.


Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της βιομηχανίας δισεκατομμυρίων οι υπάρχουσες διατάξεις και κανονισμοί είναι παραπάνω από επαρκείς για τον περιορισμό της εξάπλωσης ασθενειών ανάμεσα στους ηθοποιούς, ενώ οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες εταιρείες ισχυρίζονται ότι ο νέος νόμος παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης καθώς και την Πρώτη Τροπολογία του αμερικάνικου συντάγματος.


Επιπλέον οι παραγωγοί ισχυρίζονται ότι η χρήση προφυλακτικού θα αποθαρρύνει ή και θα στρεσάρει ακόμα τους θεατές, θυμίζοντας τους θέματα όπως η μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.


Πολλές από τις αμερικάνικες εταιρείες της βιομηχανίας του πορνό εδρεύουν στο Λος Άντζελες, και σύμφωνα με τις στατιστικές ο αριθμός των ταινιών που γυρίζονται εκεί έχει πέσει από 500 σε περίπου 40 ταινίες τον χρόνο από τη στιγμή που κατατέθηκε το συγκεκριμένο μέτρο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια