Νέα σφαγή στη Νιγηρία

Νέα σφαγή στη Νιγηρία Facebook Twitter
0

 

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 120 τραυματίστηκαν από την έκρηξη δύο αυτοκινήτων έξω από το κεντρικό τζαμί της πόλης Κάνο, που είναι η μεγαλύτερη πόλη στην βόρεια Νιγηρία. Οι εκρήξεις των παγιδευμένων οχημάτων έγιναν την ώρα της προσευχής.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν και πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβαν ποιος πυροβολούσε.

Η πόλη έχει γίνει στο παρελθόν στόχος της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στην οποία πέφτουν και πάλι οι υποψίες αφού μόλις την περασμένη εβδομάδα ένας ηγέτης των μουσουλμάνων είχε καλέσει το λαό της Νιγηρίας να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στην οργάνωση.

«Αυτοί οι άνθρωποι επιτίθενται σε πόλεις, σκοτώνουν τα αγόρια και αιχμαλωτίζουν τα κορίτσια. Πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», είχε δηλώσει ο μουσουλμάνος κληρικός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ