Νέο γρήγορο τεστ υπόσχεται αποτελέσματα για τον Έμπολα μέσα σε 15 λεπτά

Νέο γρήγορο τεστ υπόσχεται αποτελέσματα για τον Έμπολα μέσα σε 15 λεπτά Facebook Twitter
1

Νέο γρήγορο τεστ υπόσχεται αποτελέσματα για τον Έμπολα μέσα σε 15 λεπτά Facebook Twitter

 

Νέο τεστ που ελέγχει δείγματα αίματος και σιέλου και προσφέρει διάγνωση για τον ιό Έμπολα εντός δεκαπενταλέπτου πρόκειται να τεθεί σε δοκιμή στη Γουινέα, όπως μεταδίδει το BBC.

Το φορητό κιτ του τεστ εκμεταλλέυεται την ηλιακή ενέργεια και υπόσχεται αποτελέσματα έξι φορές ταχύτερα από τα υπόλοιπα τεστ που χρησιμοποιούνται στη Δυτική Αφρική κατά την πρόσφατη επιδημία του ιού. Το πρότζεκτ έχει αναπτυχθεί από επιστημονική ομάδα από το Ινστιτούτο Παστέρ του Ντάκαρ της Σενεγάλης. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η εγκαιρότερη διάγνωση θα αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης και θα περιορίσει τη μετάδοση του Έμπολα. Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν σε κέντρο αντιμετώπισης του Έμπολα που βρίσκεται στην πόλη Κόνακρι της Γουινέας.

Η προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού έχει επικεντρωθεί πλέον στην αναζήτηση του γενετικού του υλικού στο άιμα των ασθενών. Μια από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα εργαστήρια των περιοχών που πλήττονται, είναι να διατηρήσουν τα συστατικά που περιλαμβάνουν τα τεστ στις απαιτούμενες χαμηλές θερμοκρασίες. Στους κατοίκους του Κόνακρι θα συνεχίσουν να γίνονται τα παλιότερα, δοκιμασμένα τεστ και παράλληλα θα συγκρίνονται τα αποτελέσματα του νέου κιτ για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητά του. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια