Πρώην Χασιδιστής εβραίος μηνύει την κοινότητά του για ελλιπή μόρφωση

Πρώην Χασιδιστής εβραίος μηνύει την κοινότητά του για ελλιπή μόρφωση Facebook Twitter
2
Πρώην Χασιδιστής εβραίος μηνύει την κοινότητά του για ελλιπή μόρφωση Facebook Twitter
Ο 36χρονος Yohanan Lowen

Ένα πρώην μέλος της Χασιδιστικής κοινότητας του Boisbriand (προάστιο του Μόντρεαλ) μηνύει την κυβέρνηση του Κεμπέκ για ελλιπή και κακή εκπαίδευση, διεκδικώντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια.


Ο 36χρονος Yohanan Lowen είπε στο δίκτυο CBS ότι τα Χασιδιστικά σχολεία της κοινότητάς του επικεντρώνονται σε υπερβολικό βαθμό στην διδασκαλία της Τορά, παραβλέποντας το υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών που είναι προκαθορισμένο από το Υπουργείο Παιδείας.


"Έμαθα την αλφάβητο σε ηλικία 29 ετών", δήλωσε ο Lowen ο οποίος εγκατέλειψε την κοινότητα το 2010 καταλαβαίνοντας ότι η ελλιπής παιδεία που λάμβανε τόσα χρόνια αποτελούσε σημαντικό παράγοντα οπισθοδρόμησης.
Κατηγορεί την κυβέρνηση του Κεμπέκ ότι επιτρέπει στην Χασιδιστική κοινότητα αυτή την τακτική, χωρίς να επιβλέπει την σωστή λειτουργία των σχολείων.

"Ο Θεός δεν είπε ποτέ ότι ένα υπερ-ορθόδοξο παιδί θα πρέπει να έχει μία δυστυχισμένη ζωή", συνεχίζει. "Το σύστημα μας έχει εγκαταλείψει".


Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Lowen η κυβέρνηση θα κινητοποιούταν διαφορετικά αν περισσότεροι νέοι που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση έπαιρναν το θάρρος να ενεργήσουν ανάλογα.


Ο Υπουργός Παιδείας του Κεμπέκ αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, δηλώνοντας απλά ότι είναι πιθανόν το θέμα να θεωρηθεί λήξαν πριν φτάσουνε στα δικαστήρια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Στο Μπρούκλιν δεν είναι καθόλου σπάνιο να ακούσεις παιδιά Χασιδιστών να μιλούν αγγλικά με βαριά γερμανική προφορά, λες και ζουν στην Mitteleuropa--παρόλο που όχι μόνο τα ίδια είναι αμερικανάκια, αλλά και οι γονείς τους έχουν γεννηθεί στο Μπρούκλιν.
Ας κάνει την μήνυση (και) στην κοινότητά του. Έχω την αίσθηση οτι αν το αντίστοιχο υπουργείο παιδείας προσπαθούσε να παρέμβει θα το θεωρούσαν καταπάτηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων ή κάτι παρόμοια νεφελώδες.