Λουτρό αίματος από τις νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Λουτρό αίματος από τις νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο αριθμός των νεκρών μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε την Τρίτη η συριακή πολεμική αεροπορία φτάνει τους 63.

Οι επιχειρήσεις που είχαν σαν βασικό στόχο την πόλη Ράκα, προπύργιο του ΙSIS χαρακτηρίζονται ως οι φονικότερες αεροπορικές επιδρομές που έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί από την συριακή πολεμική αεροπορία. Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου δήλωσε ότι σε αυτές συμμετείχαν 10 πολεμικά αεροσκάφη τα οποία έπληξαν την περιοχή σε δύο απανωτές επιδρομές.

 

Τουλάχιστον 36 από τους 63 νεκρούς ήταν άμαχοι ενώ εκκρεμεί ακόμη η αναγνώριση των υπόλοιπων θυμάτων. Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν του Παρατηρητηρίου περιγράφει το χθεσινό σκηνικό της φρίκης αναφέροντας πως η δεύτερη επιδρομή βρήκε τους πολίτες να είναι στον δρόμο ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν στη διάσωση των θυμάτων του προηγούμενου βομβαρδισμού.

 

Toυς τελευταίους μήνες η συριακή κυβέρνηση διεξάγει συχνά αεροπορικά πλήγματα εναντίον της πόλης Ράκα, όμως σύμφωνα με τους αντάρτες η πλειονότητα των θυμάτων  είναι άμαχοι.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ