Ερντογάν: Οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τον άνδρα, δεν γίνεται

Ερντογάν: Οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τον άνδρα, δεν γίνεται Facebook Twitter
20

Νέες αντιδράσεις προκαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του, αυτή τη φορά για τις γυναίκες, οι οποίος, όπως είπε, «δεν είναι ίσες με τους άνδρες».

Ο Τούρκος πρόεδρος, επικρίνοντας το κίνημα του φεμινισμού ανέφερε ότι από τη φύση τους δεν μπορούν οι γυναίκες να είναι ίσες με τους άνδρες και κατηγόρησε  τις φεμινίστριες, ότι είναι αντίθετες στη μητρότητα.

«Η θρησκεία μας έχει καθορίσει μια θέση για τις γυναίκες: τη μητρότητα», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε συνέδριο, αναφερόμενος στη θέση των γυναικών στην κοινωνία.  

«Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να το κατανοήσουν, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει στις φεμινίστριες, γιατί αυτές δεν δέχονται ούτε καν την ιδέα της μητρότητας», τόνισε ο Ερντογάν ενώπιον ενός κοινού που αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες.

Όπως τόνισε οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο «επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».

«Ο χαρακτήρας τους, οι συνήθειές τους και η φυσιολογία τους είναι διαφορετικές [...] δεν μπορείς να βάλεις μια γυναίκα που θηλάζει στην ίδια θέση, με τις ίδιες απαιτήσεις, με έναν άνδρα, που δεν έχει τις ίδιες ευθύνες», εξήγησε.

«Δεν μπορείς να ζητήσεις από μια γυναίκα να κάνει τις ίδιες δουλειές με έναν άνδρα, όπως έκαναν παλιά τα κομμουνιστικά καθεστώτα», πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Να της δώσεις ένα φτυάρι και να την αναγκάσεις να εργαστεί; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Είναι αντίθετο με την ευαίσθητη φυσιολογία της».

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Ο φοβερος κυριος Ερντογαν πραγματικα προσφερει αφθονο γελιο τελευταια.Μαλλον θα επρεπε αντι να προσπαθει να μπλοκαρει το twitter να ανοιξει ενα λογαριασμο να απολαμβανουμε τους ερντογανισμους του πιο συχνα
"Oι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες, δεν γίνεται" Η πλάκα είναι οτι έχει δίκιο δεν είναι ίσες, βιολογικά είναι ανώτερες, αλλά μη του το πείτε, ας μη του χαλάσουμε το όνειρο.
Γιατι καταψηφιζομαι;Εκανα απλα μια ερωτηση γιατι ο παραπανω ειπε κατι που δεν καταλαβα ουτε πιστευω ειναι αυταποδεικτο. Ο επομενος που θα πατησει το ΟΧΙ να απαντησει παρακαλω.
Δεν καταλαβαίνει οτι ισότητα δεν ειναι το να είσαι ίδιος με κάποιον. Ισότητα είναι να ´χεις τα ίδια δικαιώματα, νομική προστασία, προσβαση στην υγεία και εκπαιδευση με τους υπόλοιπους συμπολήτες. Αυτή η συζήτηση έχει κλείσει εδώ και καιρό. Αυτό που συζητουν´ν οι φεμινίστριες πλέον είναι για το δικαίωμα στην επιλογή και πως επηρεαζόμαστε από πολιτισμικές πιέσεις. Ποτέ μια φεμινίστρια δεν είπε οτι οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παιδιά. Η συζήτηση πλέον είναι οτι μία γυναίκα θα πρέπει να μπορεί να διαλέξει τι θέλει. Αν θέλει παιδιά δικαιωμά της, αν όχι, πάλι δικαιωμά της και δεν πρέπει να την ενοχλεί κανείς. Φεμινισμός σήμαίνει το δικαίωμα να επιλέγω, αλλά που να το καταλάβει αυτό.Επίσης, αν μια μητέρα ή ένας πατέρας μπορεί να παίρνει γονεϊκή άδεια το όφείλει επίσης σε γυναικείες οργανώσεις που πάλεψαν για αυτό το κεκτημένο.
Εχει δυστυχώς ξεφύγει έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα νομίζει οτι διοικεί τη οθωμανική αυτοκρατορία, κανει δηλώσεις που συζητιούνται δίνει το ελεύθερο στους στρατηγούς του να προκαλούν οσο θέλουν στο Αιγαίο. Δεν τα βλέπω καλα τα πράγματα.
ok, άρα διαφορετικές όχι κατώτερες ή ανώτερες. Άλλο διαφορετική φυσιολογία (προφανώς) και άλλο να τις υποβιβάζεις επειδή ερμηνεύεις τα της θρησκείας σου έτσι.
Δεν μπορείς να "της δώσεις ένα φτυάρι και να την αναγκάσεις να εργαστεί" συμφωνούμε απόλυτα (γιατί μήπως επιτρέπεται να δώσεις σε έναν άνδρα ένα φτυάρι και να τον αναγκάσεις να εργαστεί;;;).Να της επιτρέψεις αν θέλει να έχει ένα φτυάρι και να εργαστεί γίνεται; Ή και αυτό απαγορεύεται;Η διαφορά της εξελικτικής ψυχολογίας με τον κοινωνικό δαρβινισμό.Η εξελικτική ψυχολογία λέει ότι η φύση της γυναίκας ευνοεί περισσότερο την φροντίδα του παιδιού, ενώ του άνδρα την σωματική εργασία, γιατί έτσι δίνονταν για πολλές εκατοντάδες χιλιετίες καλύτερες πιθανότητες στο παιδί τους να επιβιώσει.Ο κοινωνικός δαρβινισμός ότι εφόσον η φύση το ευνοεί θα πρέπει να γίνει και κοινωνικό/νομικό status και μάλιστα πάγιο. Δεν είναι τυχαία νομίζω η παρομοίωση πολλές φορές του "Σουλτάνου" με τον Χίτλερ. Ακολουθούν παρόμοια χνάρια.
"""Όπως τόνισε οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο «επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση»."""Νομιζω οτι ο μεγαλος Tayip Erdogan απεδειξε πλεον,περαν πασης αμφιοβολιας,οτι η Τουρκια ειναι μια εντελως συγχρονη χωρα,αποτελει παραδειγμα προς μιμησιν για ολον τον πολιτισμενο κοσμο.και ειναι απολυτως ετοιμη να ενταχθει στην Ευρωπαικη Ενωση.Evet Efendim !!!
και η Ελλάδα αποδεικνύει καθημερινά πόσο σύγχρονη χώρα είναι και πόσο της αξίζει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάνε τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (μεταξύ άλλων).Τι; Αυτό είναι ισοπεδωτικό; Δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο τον πληθυσμό;Άλλο αυτό και άλλο οι κακοί Τούρκοι. Ουγκ.
Κοίτα δεν έχεις άδικο, μια στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί βια, σωματική ή σεξουαλική, πολλές φορες οι αποφάσεις δικαστηρίων θυμίζουν δικαστήρια στα βάθη της ανατολίας. Και εδώ έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Αλλά το άτομο (Ερντογάν) το χει τερματίσει. Έχει καταργήσει τις εκτρωσεις, κάνει συνέχεια σχόλια για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι γυναίκες, τα οποία σχόλια αν σκεφτεί κανείς οτι είναι πρόεδρος της Τουρκίας, επηρεάζουν μια ήδη ανδροκρατική κοινωνία ενάντια στις γυναίκες. Αυτό που λες πάντως για Χρυσή Αυγή όντως ισχύει, 500.000 συμπολίτες μας ψήφισαν μια βαθιά μισογυνική και ρατσιστική οργάνωση, και θα πρεπε να μας προβληματίζει περισσότερο.
Δεν είναι θέμα άδικου.Μας λέει οτι οι άντρες είναι πιο μυώδεις από τις γυναίκες.Και αυτή είναι αιτία να μειονεκτεί στις θεμελιώδεις αξίες;Είναι ηγέτης ενός κράτους,δεν επιτρέπετε να μιλάει σαν νεάντερταλ.