Τι είναι τελικά τα ζώα;

Τι είναι τελικά τα ζώα; Facebook Twitter
6

Εγκρίθηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση η διάταξη που αναγνωρίζει τα ζώα ως «προικισμένα με ευαισθησία έμβια όντα».

Η διάταξη αυτή δεν ικανοποιεί πάντως τις φιλοζωικές οργανώσεις καθώς τη θεωρούν συμβολική αφού δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα των ζώων. Οι οργανώσεις επιδιώκουν την ένταξη των ζώων σε μια ξεχωριστή κατηγορία. Απλώς, όπως λένε, η νέα ρύθμιση είναι μια ευθυγράμμιση με τον Ποινικό Κώδικα που θεωρεί τα ζώα ως "προσωπικά είδη".

Ευχαριστημένοι εμφανίζονται οι Γάλλοι αγρότες που φοβούνταν ότι η θέσπιση μιας νέας κατηγορίας για τα ζώα, μεταξύ των ανθρώπων και των αγαθών, θα έβαζε σε κίνδυνο την άσκηση του επαγγέλματός τους. Τη θέσπιση ξεχωριστής κατηγορίας είχαν ζητήσει 20 διανοούμενοι το 2013 και έγινε γενικότερο αίτημα με τη συλλογή υπογραφών μέσω ίντερνετ.

Πάντως το νομοσχέδιο θα εξεταστεί και πάλι πριν εγκριθεί οριστικά από την κάτω βουλή του Κοινοβουλίου, η οποία θα έχει την τελευταία λέξη.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικα εξοργιζομαι που πρεπει εμεις οι ανθρωποι να αποφανθουμε με νομοσχεδιο για το τι ειναι τα ζωα, λες και μας εδωσε κανεις (η φυση, το συμπαν, ο θεος, ο,τι πιστευει κανεις τελοσπαντων) το δικαιωμα να ειμαστε οι κριτες των παντων.
Για να μην εξοργίζεσαι, να σου εξηγήσω ότι το νομοσχέδιο ΔΕΝ "αποφαίνεται" για το τι είναι τα ζώα. Απλά εξηγεί τι εννοεί κάθε φορά που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη λέξη.
Με εξοργιζει γενικοτερα η νοοτροπια μας σαν ειδος, οτι ΟΛΑ τα υπολοιπα ειδη του πλανητη ειναι προορισμενα για να υπηρετουν με το χειροτερο τροπο εμας. Δεν ειναι το συγκεκριμενο νομοσχεδιο μου το θεμα, ειναι απλα η αφορμη γι'αυτο που εγραψα.
Αν ο θεος η φυση το συμπαν κλπ εχουν καποια αντιρρηση ειμαι σιγουρος οτι μπορουν να τοποθετηθουν χωρις δικηγορο και μαλιστα καποιο δικηγορο που μπερδευει τη νομικη με την οντολογια οπως εσυ.