Στις φλόγες το Κοινοβούλιο στην Μπουργκίνα Φάσο

Στις φλόγες το Κοινοβούλιο στην Μπουργκίνα Φάσο Facebook Twitter
0

 

Στις φλόγες το Κοινοβούλιο στην Μπουργκίνα Φάσο Facebook Twitter

Αιματηρά επεισόδια ξέσπασαν στην Μπουργκινα Φάσο όταν χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της χώρας  και πυρπόλησαν το κτίριο λίγο πριν από τη διεξαγωγή ψηφοφορίας από την οποία θα κρινόταν αν θα επιτρεπόταν στον πρόεδρο της χώρας Μπλεζ Κομπαορέ να παρατείνει τη θητεία του, ύστερα από 27 χρόνια στην εξουσία.

Οι διαδηλωτές λεηλάτησαν τους χώρους του κοινοβουλίου κλέβοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το προεδρικό μέγαρο ενώ έγιναν ρίψεις δακρυγόνων από ελικόπτερο. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους που κατευθυνόταν και στο σπίτι του αδελφού του Προέδρου.

Στις φλόγες το Κοινοβούλιο στην Μπουργκίνα Φάσο Facebook Twitter

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα επεισόδια υπάρχουν θύματα.

Ο Πρόεδρος Μπλεζ Κομπαορέ μετά τις εξελίξεις αυτές απέσυρε το νομοσχέδιο και εξέφρασε την  πρόθεσή του να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση σχετικά με τη συγκρότηση μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης. Ο Κομπαορέ δήλωσε επίσης ότι με την εκπνοή της 12μηνης θητείας της μεταβατικής κυβέρνησης, ο ίδιος θα παραδώσει την εξουσία.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Ναμπερέ Ονορέ Τραορέ, ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ