Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Νέα Υόρκη

Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0

Θετικός στον ιό Έμπολα είναι τελικά ο γιατρός που εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του θανατηφόρου ιού στην μεγαλύτερη αμερικανική πόλη, όπως δήλωσε ο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ο δρ Γρεγκ Σπένσερ έείχε επισκεφθεί σύμφωνα με τους Ν.Υ. Times τη Γουινέα στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα την Γουινέα.

Η Γουινέα είναι μία από τις τρείς χώρες της Αφρικής που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ο γιατρός που νοσηλεύεται σε καραντίνα είχε έρθει σε επαφή με ελάχιστους ανθρώπους, συγκεκριμένα με τρεις φίλους του,  μετά την επιστροφή του.

Ωστόσο, το CNN με ρεπορτάζ του τα ξημερώματα της Παρασκευής σημείωσε ότι ο Σπένσερ την προηγούμενη ημέρα είχε πάει στη δουλειά του με μέσα μαζικής μεταφοράς, επομένως ήρθε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ