Ξεκινά η δίκη του διάσημου επιστήμονα που σκότωσε με κυάνιο τη σύζυγο του

Ξεκινά η δίκη του διάσημου επιστήμονα που σκότωσε με κυάνιο τη σύζυγο του Facebook Twitter
2

 

Ξεκινά η δίκη του διάσημου επιστήμονα που σκότωσε με κυάνιο τη σύζυγο του Facebook Twitter

Ξεκινά σήμερα στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας από το διάσημο νευροεπιστήμονα Δρ Robert Ferrante της 41χρονης νευρολόγου συζύγου του Κλάιν.

Ο 65χρονος επιστήμονας κατηγορείται για δηλητηρίαση, τον Απρίλιο του 2013,  της 41χρονης γυναίκας του με ενεργειακό ποτό ποτισμένο με κυανιούχο άλας. Την ίδια ημέρα το ζευγάρι αντάλλαξε sms για το πώς ένα σχήμα κρεατίνης θα τους βοηθούσε να συλλάβουν. Σύμφωνα με το ABC η Κλάιν έγραψε στο τελευταίο της μήνυμα: «Θα τονώσει την παραγωγή ωαρίων πάρα πολύ;»  και ο Φεράντε απάντησε με ένα χαμόγελο.

Ο νευροεπιστήμονας έδωσε την ίδια ημέρα το δηλητηριασμένο ποτό στη γυναίκα του.

Έγγραφα της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ο Ferrante δεν ήθελε νεκροτομή, και έδωσε εντολή να αποτεφρωθεί η σορός της Klein. Παρά τις εν λόγω οδηγίες, έγινε αυτοψία που αποκάλυψε τη θανατηφόρα ποσότητα κυανίου στον οργανισμό της.

Ο Ferrante – που θεωρείται κορυφαίος ερευνητής στην αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή ALS - φέρεται να παρήγγειλε με πιστωτική κάρτα ένα μπουκάλι κυανίου για το εργαστήριό του στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, δύο ημέρες πριν καταρρεύσει η σύζυγός του.

Επιπλέον, ώρες μετά από την κατάθεση του στην αστυνομία για το θάνατο της συζύγου του, φέρεται να πραγματοποίησε αναζήτηση στο Google, γράφοντας, "Μια αιμοκάθαρση ή το ECMO θα αφαιρούσε το δηλητήριο της τοξίνης;».

Το ABC αναφέρει ότι η δίκη αναμένεται να εξελιχθεί σε μάχη ιατρικών εμπειρογνωμόνων με θέμα το πόσο κυάνιο βρέθηκε στο αίμα της Κλάιν. Η υπεράσπιση αναμένεται να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των εξετάσεων αίματος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
καλά κορυφαίος brainiac επιστήμονας και α) παρήγγειλε το δηλητήριο με την πιστωτική του, β) έψαξε στο γκούγκλ ενώ η αστυνομία τον παρακολουθούσε?? ή κάτι δεν ξέρουμε από το στόρι ή δεν είχε δει ούτε ένα csi/ncis/αστυνόμο μπέκα στη ζωή του