Λονδίνο: Έρευνα για οδηγό λεωφορείου που πέταξε έξω gay ζευγάρι για ένα φιλί

Λονδίνο: Έρευνα για οδηγό λεωφορείου που πέταξε έξω gay ζευγάρι για ένα φιλί Facebook Twitter
7

Έρευνα διεξάγει η υπηρεσία μεταφορών της Βρετανίας μετά από καταγγελία γκέι ζευγαριού ότι δέχτηκε λεκτική κακοποίηση από οδηγό επειδή φιλήθηκαν μέσα σε λεωφορείο.

Ο 23χρονος Jack James, είπε στην Evening Standard ότι αυτός και ο σύντροφός του αντάλλαξαν ένα πεταχτό φιλί, κινούμενοι με το λεωφορείο στη γραμμή 89 κοντά στο Blackheath στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός του λεωφορείου  φώναξε:« Εϊ, εσείς οι δύο, μην το κάνετε αυτό στο γαμημένο το λεωφορείο μου, κατεβείτε κάτω, δεν θέλω να βλέπω τέτοια πράγματα».  

Ο James είπε ότι, μόλις το λεωφορείο σταμάτησε σε στάση, πλησίασε τον οδηγό και τον ρώτησε ευγενικά αν απευθυνόταν σε αυτούς. «Η απάντησή του ήταν: «Ναι, αυτό είναι το λεωφορείο μου, αυτοί είναι οι κανόνες μου, και δεν θέλω να το κάνετε αυτό. Είναι αηδιαστικό. Κατεβείτε από το λεωφορείο."

«Μόλις κατεβήκαμε από το λεωφορείο έτρεμα από τα νεύρα μου. Το λεωφορείο σταμάτησε πάλι και ο οδηγός γύρισε ξανά και μας φώναξε: Δεν είστε πραγματικοί άνδρες. Να πάτε να γαμηθείτε!», είπε ο James.


Ο  Ken Davidson, επικεφαλής της εταιρείας μεταφορών του Λονδίνου, δήλωσε: «Όλοι οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας, χωρίς το φόβο ότι θα κακοποιηθούν και η επιθετική συμπεριφορά είναι τελείως απαράδεκτη».

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κύριο James ότι το θέμα αυτό έχει ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και ότι διεξάγεται ενδελεχής έρευνα", συμπλήρωσε.


Σύμφωνα με την Guardian, νωρίτερα αυτό το μήνα εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε ένα μεγάλο «kiss-in» σε κατάστημα της Sainsbury στο Brighton, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείριση των δύο γυναικών που απειλήθηκαν με αποβολή από το κατάστημα επειδή φιλήθηκαν.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Την απάντηση σου την έχει δώσει ήδη η υπηρεσία μεταφορών του Λονδίνου, αγαπητέ μου. Αυτή είναι η σοβαρότητα. Παραβατικές, έως και εγκληματικές συμπεριφορές, υπάρχουν παντού στον κόσμο. Εκείνο που αλλάζει είναι η στάση των αρχών. Αυτό που έχουμε εδώ είναι επιρέπεια σε τέτοιες συμπεριφορές και αρχές που δείχνουν ψυχική συνάφεια, δηλαδή αισθάνονται αλληλέγγυες προς εκείνους που τις κάνουν.
Έλα βρε DimitrisT, έρευνες γίνονται κι εδώ για πολλά περιστατικά, το θέμα είναι τι αποτέλεσμα έχουν. Κάτσε να δούμε πρώτα αν γίνει τίποτα και μετά σχολιάζεις αυτήν την "τεράστια" διαφορά των Άγγλων και των Ελλήνων.
Είμαι, σαφώς, με τον Δημήτρη Τ. Αυτό το περιστατικό (το οποίο έχει λάβει χώρα λίγο παλαιότερα) βρίσκεται στo BBC news του Λονδίνου, με άμεση καταδίκη συμπεριφορών διάκρισης από τον επικεφαλής των λεωφορείων. Ο πάσα ένας μπορεί να το διαβάσει το γεγονός και δεν του αφήνεται η αίσθηση ότι υπάρχει έστω κι ένα παραθυράκι που να επιτρέπει αυτά τα πράγματα ...ή ότι είναι cool, το αντίθετο μάλιστα.Σχετικά με, επίσης, πρόσφατο ομοφοβικό περιστατικό στα sainbury's, που αφορούσε ζευγάρι γυναικών:Sainsbury’s said it was “very sorry” the couple had been asked to leave the store and insisted the couple “were not behaving inappropriately”. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/11166399/Kissing-couples-take-over-Brighton-Sainsburys-in-support-of-LGBT-rights.htmlSainsbury’s has apologised for the incident, which it says “should not have happened”. The guard was not employed by the store directly but by a third party, it said, stressing that Sainsbury’s itself is committed to diversity.http://www.theguardian.com/world/2014/oct/15/sainsburys-brighton-kiss-in-protesters-lesbian-couple“We have called Miss Paige to apologise and will be making a donation to a charity of her choice.”http://www.itv.com/news/2014-10-12/sainsburys-apologises-after-lesbian-couple-told-to-stop-kissing/Στην ημεδαπή, που τους τελευταίους μήνες γίνονται επιθέσεις, σχεδόν όλες (πλην της Βαρνάβα, που έγινε αρκετό σούσουρο με τα νοσοκομεία κι ακολούθησε πορεία κ.λπ.) αντιμετωπίζονται (εκτός από το σχετικό φασκελοκουκούλωμα) ...με μία αμφιβολία να το πω; Με μία καχυποψία; Με δεν ξέρω τι στην ευχή άλλο να το πω; (Ακόμη -δυστυχώς- κι από κάποια μέλη της "κοινότητας").
Αναφερόμουν σε αυτούς που βιάζονται να χαρακτηρίσουν τους Έλληνες ως Ελληνάρες από μια συμπεριφορά ενός ηλίθιου. Δεν το πήγα σε κρατικό επίπεδο. Αγαπητή μου.
Ξεχνάς το τραγικό συμβάν με τον Κορτώ και τον Δήμο Βερύκιο που αν γινόταν αυτό σε άλλη χώρα θα είχε γίνει χαμός ενώ εδώ δεν τον άγγιξαν τον Βερύκιο και συνεχίζει κανονικά την εκπομπή του.
Επιπλέον στην Ελλάδα δεν τολμάνε ομοφυλόφιλοι να φιληθούν δημόσια! Εδώ το χέρι του φίλου σου να κρατήσεις δεν ξέρεις πότε θα σου επιτεθεί χρυσαυγίτης (δες περιστατικά..)