Γιατί γλιστρά η μπανανόφλουδα;

Γιατί γλιστρά η μπανανόφλουδα; Facebook Twitter
1

Δόθηκαν και φέτος, για  24η χρονιά τα Βραβεία Ig, ή  «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα», με τα οποία τιμώνται πρωτότυπες, άχρηστες ή εξεζητημένες εφευρέσεις.

Ξεχωρίζει το βραβείο φυσικής σε ομάδα που εξήγησε γιατί γλιστράμε όταν πατάμε μια μπανανόφλουδα, ενώ δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο με τη φλούδα του μήλου ή του πορτοκαλιού. Η απάντηση έχει να κάνει με τη διαφορά τριβής μεταξύ των διαφορετικών φρούτων.

Μεταξύ άλλων βραβείο πήρε και ομάδα που εξήγησε το φαινόμενο της «παρειδωλίας», όταν δηλαδή οι άνθρωποι νομίζουν ότι βλέπουν πρόσωπα ή σύμβολα πάνω σε αντικείμενα. Οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται είτε κανείς βλέπει ανύπαρκτα πρόσωπα, είτε υπαρκτά.

Το βραβείο Ψυχολογίας πήρε ο Πήτερ Γιόνασον του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ που απέδειξε ότι όσοι συστηματικά αργούν να σηκωθούν από το κρεββάτι, είναι πιο ναρκισιστές, πιο επιρρεπείς στη χειραγώγηση των άλλων και με περισσότερα ψυχοπαθητικά στοιχεία στην προσωπικότητά τους, σε σχέση με όσους ξυπνάνε νωρίς το πρωί.

Το βραβείο Βιολογίας πήγε στον  Βλαστιμίλ Χαρτ του Τσεχικού Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας που διαπίστωσε ότι όταν οι σκύλοι αφοδεύουν και ουρούν, προτιμούν να ευθυγραμμίζουν τον άξονα του σώματός τους με τις γραμμές βορρά - νότου του γεωμαγνητικού πεδίου της Γης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM