Αποκεφαλισμό στην Αυστραλία ετοίμαζαν τζιχαντιστές

1

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αυστραλία οδήγησε στη σύλληψη 15 υπόπτων ισλαμιστών οι οποίοι προετοίμαζαν, σύμφωνα  με τις αυστραλιανές αρχές, δημόσιο αποκεφαλισμό θύματος που θα επέλεγαν τυχαία.

800 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε 25 σπίτια στο Μπρισμπέιν και στο Σίδνει στην μεγαλύτερη επιδρομή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε Αυστραλιανό έδαφος.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ, είχε προηγηθεί η υποκλοπή μηνύματος ενός «Αυστραλού, κατά τα φαινόμενα αρκετά υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους» που καλούσε «τα δίκτυα υποστήριξης στην Αυστραλία» να προβούν σε δημόσιες «δολοφονίες». «Συνεπώς, δεν πρόκειται μόνο για υποψίες αλλά για πρόθεση και για το λόγο αυτό η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να δράσουν», διευκρίνισε ο ίδιος.


Κατασχέθηκαν, σύμφωνα με το ΤΙΜΕ, υπολογιστές, έγγραφα και ένα πυροβόλο όπλο ενώ ένας ένας από τους συλληφθέντες, ο 22χρονος Omarjan Azari, θα προσαχθεί σε δίκη σήμερα, οπότε και θα αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον αποκεφαλισμό που προετοίμαζε.

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Tony Abbott αύξησε το επίπεδο ασφάλειας από μέτριο σε υψηλό ενώ ζήτησε εγρήγορση σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, κυβερνητικά κτίρια και μεγάλες εκδηλώσεις, όπως το G-20 που θα πραγματοποιηθεί στο Μπρίσμπεϊν από τις 15 έως τις 16 Νοεμβρίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια