Δίωξη σε 93χρονο ναζί στη Γερμανία

Δίωξη σε 93χρονο ναζί στη Γερμανία Facebook Twitter
5

 

Δίωξη σε 93χρονο ναζί στη Γερμανία Facebook Twitter

Ένας 93χρονος ναζί, ο οποίος ήταν κάποτε μέλος της μονάδας SS του Χίτλερ και εργάστηκε στο Άουσβιτς κατηγορείται από τη γερμανική δικαιοσύνη για συνενοχή στο φόνο 300 χιλιάδων ανθρώπων και για το ρόλο του στη διάπραξη του Ολοκαυτώματος.

Ο Όσκαρ Γκρένινγκ κατηγορείται επίσης ότι έπαιρνε τα χρήματα από τις αποσκευές των θυμάτων που έφταναν στο στρατόπεδο και τα έδινε στα  SS.


"Μέσω των δραστηριοτήτων του, το ναζιστικό καθεστώς αποκτούσε οικονομικό πλεονέκτημα και υποστήριζε συστηματικές δολοφονίες," ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας υποστηρίζει επίσης ότι ο Γκρένινγκ γνώριζε ότι οι κρατούμενοι οι οποίοι κρίθηκαν ακατάλληλοι για εργασία εστάλησαν αυτόματα σε θαλάμους αερίων, όπου δολοφονήθηκαν συστηματικά.

Για το ρόλο του ως μέλος των SS είχε μιλήσει ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε συνεντεύξεις του στο Der Spiegel και το BBC.

Οι διώξεις ναζιστών στη Γερμανία θεωρούνται δύσκολες καθώς, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, είναι δύσκολο να αποδειχτεί η ενοχή ατόμων για εγκλήματα που διέπραξαν πριν πολλές δεκαετίες  στο παρελθόν.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Η παραγραφή εγκλημάτων δεν πρέπει να ισχύει κυρίως όταν προκειται για εγκλήματα πολέμου. Αφαίρεσαν πόσες ζωές,βασάνισαν πόσους ανθρώπους. Δηλαδη αυτός γιατί να ζει ελεύθερος κι ωραίος κι ας είναι ηλικιωμένος. Σε τέτοιες κτηνωδιες πρέπει να αποδίδεται η δικαιοσύνη και να πληρώνουν οι υπαιτιοι. Δεν μου λέει κάτι το γεγονός ότι είναι 90 ετών. Να τον λυπηθούμε από πάνω???? Όχι κύριος. Σκότωσες?? Θα πληρώσεις!!
Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό. Αλλά εδώ μιλάμε για "ανθρώπους" που βασάνιζαν και σκότωναν και γέρους άνω των 90, χωρίς δισταγμό. Ο συγκεκριμένος τα έχει παραδεχτεί και μόνος του, οπότε νομίζω μια πολιτισμένη ποινή φυλάκισης (σε σχέση δηλαδή με ότι έκαναν οι ναζί), είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να του κάνει κανείς.
Οι φίλοι μας οι Γερμανοί προσπαθούν από το τέλος του 2ου ΠΠ και δώθε να δείξουν και να αποδείξουν το πόσο πολύ ΔΕΝ είναι ναζί - μάταια κατά την ταπεινή μου γνώμη και για όποιον τους έχει ζήσει και έχει καταλάβει την γερμανική κουλτούρα και δομή και οργάνωση της κοινωνίας τους, τα ήθη και τις αξίες τους. Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, η αυστηρή αντιμετώπιση, χωρίς κανενός είδους ελαφρυντικά, κάθε στοιχείου που παραπέμπει σε φασισμό, δεν αποτελεί απλά την εφαρμογή μιας αυστηρής νομοθεσίας, αλλά έναν απεγνωσμένο τρόπο εξορκισμού του παρελθόντος ολάκερου του έθνους τους.