Ο Αλβανός ΥΠΕΞ παραδέχθηκε την ύπαρξη τζιχαντιστών στη χώρα

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ παραδέχθηκε την ύπαρξη τζιχαντιστών στη χώρα Facebook Twitter
2

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι παραδέχθηκε ότι "Σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία" κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα μετά από συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ.

«Η Αλβανία δεν έχει αρνηθεί, ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη θρησκευτική αρμονία, καθώς αυτό είναι μία από τις πολύτιμες αξίες που έχουμε. Ως εκ τούτου και η επίσκεψη του Πάπα αποσκοπεί στο να στηρίξει αυτή την αξία. Η Αλβανία εργάζεται με τις διεθνές αρχές για να απομονώσει το φαινόμενο αυτό και είναι σημαντικό αυτός ο "πόλεμος" να συνδέεται με τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει επηρεάσει μόνο την Αλβανία» δήλωσε ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών.

Εντωμεταξύ ένας ακόμη αλβανός του Κοσόβου, συνελήφθη με την υποψία ότι είναι τζιχαντιστής. Ο Μεντόρ Ζεϊνουλάχου συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Τιράνων και φαίνεται πως υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες του με τζιχαντιστές στη Συρία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ