Κλείνει τα σύνορα της η Σενεγάλη

Κλείνει τα σύνορα της η Σενεγάλη Facebook Twitter
0

 

Κλείνει τα σύνορα της η Σενεγάλη Facebook Twitter

Η Σενεγάλη αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα της με την Γουινέα, λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Τουρισμού και Αερομεταφορών διευκρίνισε ότι το μέτρο επεκτείνεται στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα, για αεροσκάφη και πλοία από τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

«Έχουμε ενισχύσει τα μέτρα προστασίας, ενώ έχουμε αναστείλει όλες τις υπηρεσίες που μας συνδέουν με τις χώρες που πλήττονται από τον ιό Έμπολα» δήλωσε ο Αμπντουλαγιέ Ντιοούφ Σαρ.

Την ίδια ώρα, το σωματείο εργαζομένων της Air France ζητεί να σταματήσουν αμέσως οι πτήσεις που εξακολουθούν να πετούν προς το Κόνακρι της Γουινέας και το Freetown της Σιέρα Λεόνε.

«Τα πληρώματα κινδυνεύουν όταν μένουν μια νύχτα σε αυτές τις χώρες. Εκεί δεν έχουν καμία προστασία. Η Air France δίνει μία μάσκα σε κάθε αεροσυνοδό, όμως αυτές οι μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για πέντε ώρες. Οπότε αν κάποιος μένει σε μια χώρα για 24 ή 48 ώρες, δεν έχει τίποτα για να προστατεύσει τον εαυτό του» υποστηρίζει ο Πάτρικ Χένρι- Χαγιέ, εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.427 ανθρώπους στη δυτική Αφρική.

Όμως ο αριθμός των θυμάτων, αναμένεται να αυξηθεί, αφού υπάρχουν οικογένειες που κρύβουν μέσα στα σπίτια τους,
ανθρώπους που έχουν μολυνθεί. [euronews]

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ