Βραζιλία: Ανατροπή στο προεκλογικό σκηνικό μετά το χαμό του Κάμπος

Βραζιλία: Ανατροπή στο προεκλογικό σκηνικό μετά το χαμό του Κάμπος Facebook Twitter
0
Βραζιλία: Ανατροπή στο προεκλογικό σκηνικό μετά το χαμό του Κάμπος Facebook Twitter

Η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία στις 5 Οκτωβρίου έχει μπει στην τελευταία της φάση, με τους υποψηφίους να δίνουν τη μάχη των τηλεοπτικών μηνυμάτων.

Την έκπληξη στις δημοσκοπήσεις κάνει η Οικολόγος Μαρίνα Σίλβα: με 21% καταγράφεται δεύτερη στην πρόθεση ψήφου πίσω από την πρόεδρο Ντίλμα Ρούσσεφ που διατηρεί την πρωτιά με μεγάλη διαφορά δεκαπέντε μονάδων, 36%. Οριακά στην τρίτη θέση έρχεται ο σοσιαλδημοκράτης Νέβες με 20%.

Μετά τον απρόσμενο χαμό του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντουάρτο Κάμπος, η δημοφιλής για τους αγώνες της σε θέματα περιβάλλοντος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μαρίνα Σίλβα είναι το πρόσωπο κλειδί των προεδρικών εκλογών.

Το πολιτικό σκηνικό παραμένει ρευστό. «Το τοπίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Επικεντρωνόμαστε τώρα στους αναποφάσιστους. Αρκετοί έχουν αποφασίσει αν θα ψηφίσουν τη Ντίλμα, τον Αέσιο ή τη Μαρίνα. Αλλά για ένα άλλο κομμάτι των ψηφοφόρων όλα είναι στον αέρα», εκτιμά ο πολιτικός αναλυτής Ρικάρντο Ισμαήλ.

Η Μαρίνα Σίλβα, μέχρι πρότινος υποψήφια αντιπρόεδρος του αδικοχαμένου Κάμπος, θεωρείται ικανή ακόμη και να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κερδίσει τη Ντίλμα Ρούσσεφ εφόσον η εκλογή προέδρου κριθεί στον δεύτερο γύρο, κάτι το οποίο δεν αποκλείουν οι αναλυτές.

Πηγή: euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ