Σοκάρει ο αποκεφαλισμός δημοσιογράφου από τζιχαντιστές

Σοκάρει ο αποκεφαλισμός δημοσιογράφου από τζιχαντιστές Facebook Twitter
14

Τραγικό τέλος βρήκε ο δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ James Wright Foley, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής το 2012. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος αποκεφαλίστηκε από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όπως δείχνει και το σοκαριστικό βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές. (Η γνησιότητά του εξετάζεται αυτή την ώρα, πάντως η ταυτότητα του άντρα στο βίντεο έχει επιβεβαιωθεί: Πρόκειται για τον Foley.) 

Στο ίδιο βίντεο, μάλιστα, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δείχνουν ακόμα έναν Αμερικανό πολίτη που έχουν στα χέρια τους και ζητούν από τις ΗΠΑ να σταματήσουν να τους πολεμούν. 

Ο ίδιος ο Foley, λίγο πριν εκτελεστεί, ακούγεται να λέει: «Καλώ τους φίλους μου, τα μέλη της οικογένειάς μου και τους αγαπημένους μου να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους πραγματικούς μου δολοφόνους: Την κυβέρνηση των ΗΠΑ», μια δήλωση που πιθανότατα έκανε καθ' υπαγόρευση των τζιχαντιστών.

Στο βίντεο ακούγεται να μιλά τζιχαντιστής αγγλικά με βρετανική προφορά - και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο Ισλαμιστής που αποκεφάλισε τον φωτορεπόρτερ είναι Βρετανός. 

Το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους έχει τίτλο: Μήνυμα στην Αμερική.

Τα σκληρότερα απ' τα σημεία του έχουν παραληφθεί/καλυφθεί με εφέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ιστορία του φωτορεπόρτερ που (φέρονται να) αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM