H Μπόκο Χαράμ απήγαγε τη σύζυγο πολιτικού στο Καμερούν

H Μπόκο Χαράμ απήγαγε τη σύζυγο πολιτικού στο Καμερούν Facebook Twitter
0

Επίθεση εναντίον της κατοικίας του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Καμερούν, Αχμάντου Άλι, πραγματοποιήσε ομάδα ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι σύμφωνα με τη δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου απήγαγαν τη σύζυγό του.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Κολοφάτα στα σύνορα με την Νιγηρία. Ο Αχμάντου Αλί είχε μεταβεί στην Κολοφάτα προκειμένου να γιορτάσει το Ραμαζάνι μαζί με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters ένας στρατιωτικός αξιωματούχος ο αναπληρωτής πρωθυπουργός μεταφέρθηκε εγκαίρως και με ασφάλεια στην κοντινή πόλη Μόρα ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν τρία άτομα.

 

Σε μια δεύτερη επίθεση οι αντάρτες απήγαγαν τον δήμαρχο και έναν θρησκευτικό ηγέτη της πόλης ενώ ο συνταγματάρχης Φέλιξ Ντζι Φόρμεκονγκ χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη και νωρίτερα ανέφερε πως οι μάχες μεταξύ ανταρτών και στρατιωτών συνεχίζονταν στην Κολοφάτα έως αργά το απόγευμα.

 

Η σημερινή ήταν η τρίτη επίθεση της Μπόκο Χαράμ στο έδαφος του Καμερούν σε διάστημα  τριών ημερών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM