Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Νέα θύματα προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των νεκρών από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, καθώς σήμερα σκοτώθηκαν πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, το πρωί από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο του ΟΗΕ για να Ανθρώπινα Δικαιώματα προκειμένου να εξετάσει αίτημα από την Παλαιστίνη με το οποίο ζητείται η διεθνής προστασία των Παλαιστινίων και η επείγουσα διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.


Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η απόφαση που έχει υποβληθεί από την Παλαιστίνη καταδικάζει «τις γενικευμένες, συστηματικές και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών» που απορρέουν από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από τις 13 Ιουνίου στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, «ιδιαίτερα από την τελευταία στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας (...) κατά την οποία έγιναν τυφλές και δυσανάλογες επιθέσεις (...) που μπορεί να συνιστούν διεθνή εγκλήματα».

Στην απόφαση ζητείται επίσης «να σταλεί επειγόντως μια ανεξάρτητη διεθνής ερευνητική επιτροπή» για να ερευνήσει σχετικά με τις παραβιάσεις αυτές.

Με τους 5 νεκρούς σήμερα ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των βομβαρδισμών φτάνουν τουλάχιστον τους 644.  Στο ίδιο διάστημα έχουν σκοτωθεί 31 Ισραηλινοί, οι 29 από τους οποίους ήταν στρατιώτες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ