Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μόλις υπέβαλε ως Ρώσος τη φορολογική του δήλωση

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μόλις υπέβαλε ως Ρώσος τη φορολογική του δήλωση Facebook Twitter
4

Την πρώτη του φορολογική δήλωση ως Ρώσος πολίτης πλέον υπέβαλε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ο οποίος έλαβε πριν ένα χρόνο, τη ρωσική υπηκοότητα ως «οικονομικός μετανάστης», σε μια πολύ διαφορετική εκδοχή του γνωστού όρου.

Ο Ντεπαρντιέ φορολογήθηκε από τις ρωσικές αρχές μόνο για το 6% των  εισοδημάτων του, ως ιδιώτης επιχειρηματίας, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο γνωστός ηθοποιός κατέφυγε στη Ρωσία μετά την απόφαση του Ολάντ να φορολογήσει το 75% του εισοδήματος των πολύ πλουσίων.

Πέρυσι όταν πρωτοπήγε στη Ρωσία, ο Ντεπαρντιέ είχε ανακοινώσει ότι θα ανοίξει εστιατόριο και καλλιτεχνικό κέντρο, μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει κάνει τίποτα. Παρόλα αυτά φορολογείται με 6% ως επιχειρηματίας ενώ αν τον φορολογούσαν ως απλό φορολογούμενο ο φόρος θα ήταν 13%-και πάλι δηλαδή μακριά από την "καμπάνα" της γαλλικής εφορίας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Οι μεταναστες λογω "πλουτου"δεν ειναι κατι καινουργιο.Το πριγκιπατο του Μονακο εχει γινει κατα καιρους ασφαλες "φορολογικο λιμανι"για πολλους επωνυμους,ειδικα Σουηδους,μεταξυ των οποιων βρισκονται ατομα οπως η Αστριντ Λιντμπεργκ και ο Μπγιορν Μποργκ.Η διαφορα τους με τον Ντεπαρντιε ειναι οτι αυτοι ποτε δεν εκαναν δηλωση αγαπης για την "νεα τους πατριδα",αντιθετα δηλωσαν οτι ειναι πολυ στενοχωρημενοι που υποχρεωνονται να καταφυγουν σε αυτην την λυση.Και αυτο σε μια εποχη που η φορολογηση υψηλων εισοδηματων στην Σουηδια αγγιζε το 90 %.Οσο για τον Ντεπαρντιε πιστευω οτι δεν χρειαζεται να γραψω κατι.Οπως λενε και οι Κινεζοι,μια εικονα αξιζει οσο χιλιες λεξεις.