16χρονος σκότωσε τους γονείς του γιατί του πήραν το iPod

16χρονος σκότωσε τους γονείς του γιατί του πήραν το iPod Facebook Twitter
29

 

16χρονος σκότωσε τους γονείς του γιατί του πήραν το iPod Facebook Twitter

16χρονος στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ δολοφόνησε και μάλιστα με πολύ βίαιο τρόπο, τους γονείς του επειδή δεν τον άφηναν να ασχολείται όσο ήθελε με το iPod που του είχαν αγοράσει.

Ο 16χρονος Βίνσεντ Πάρκερ επειδή του είχαν πάρει το γκάτζετ έφυγε από το σχολείο νωρίτερα, πήγε στο σπίτι όπου βρισκόταν η 57χρονη μητέρα του και αφού της έριξε στο πρόσωπο σπρέι πιπεριού τη μαχαίρωσε στο μάτι και τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζ μπολ μέχρι που άφησε την τελευταία της πνοή.

Στη συνέχεια περίμενε να επιστρέψει στο σπίτι και ο πατέρας του τον οποίο χτύπησε με λοστό και μαχαίρωσε αρκετές φορές. Εκείνος ήταν που πριν εκπνεύσει πρόλαβε να πει στους αστυνομικούς τι είχε γίνει.

Ο 16χρονος ομολόγησε τις δολοφονίες μετά από έλεγχο DNA, καθώς αρχικά αρνιόταν τα πάντα.

«Θύμωσα και τους σκότωσα», είπε στους αστυνομικούς. Η δίκη του έχει oριστεί για το Σεπτέμβριο.  

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

10 σχόλια
Ποια Αμερική, δείτε εδώ τι γίνεται και με πληθυσμό 30 φορές μικρότερο. Πάρτε ένα ορεκτικό:Γιος σκότωσε τη μάνα τουhttp://www.thetoc.gr/koinwnia/article/gios-skotwse-ti-mana-touΜαθητής σκότωσε τη μάνα του επειδή του είπε να κλείσει την τηλεόραση!http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=210698&catid=634χρονος σκότωσε τη μητέρα του στη Γλυφάδαhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63984365
Είναι που είναι ψυχάκιας ο πιτσιρικάς. Το ξέρουν οι γονείς ότι είναι έτσι..Τι του το πέρνεις το γαμίδι το Ιποντ.. Αστον να βγάλει τα μάτια του.. Είδες τι πάθατε τώρα? Τι καταλάβατε? ΠΛΑΤΑΝΙΑ.
Wtf?!?!Καλά κάνω εγώ και δεν θέλω να κάνω παιδιά ποτέ.Αν αποτύχω και τα κάνω τόσο σκατοχαρακτήρες,στο τέλος στην καλύτερη θα με "φάνε" και μένα και στην χειρότερη θα κάνουν την κοινωνία τριγύρω τους χάλια μαύρα(μπορεί να "φάνε" και κανέναν στην διαδικασία).
Σκατοχαρακτήρας; Αν βρε Delusions αποκαλέις απλώς "σκατοχαρακτήρα" κάποιον που έκανε τους γονείς του γέμιση για ντολμάδες, για ποιον θα πεις ότι πάσχει από σοβαρό ψυχικό νόσημα; Ο μέσος σκατοχαρακτήρας το πολύ πολύ να σου κατεβάσει τίποτα καντήλια, στη χειρότερη να σπάσει κάνα έπιπλο.
Ε ντάξει από κει ξεκινάμε...Το πως εξελίχθηκε και έφτασε εκεί που έφτασε άλλη φάση...Μην μου πεις πως δεν είχε καμία σχέση το γεγονός πως τον καλομάθανε.
Δε μπορώ να πάρω όρκο για κανέναν και για τίποτε, ειδικά για άτομα που δε γνωρίζω. Γενικά το να είναι κανείς κακομαθημένος μπορεί να οδηγήσει στο έγκλημα. Πρόκειται όμως κυρίως για ανθρώπους που έχουν τα πάντα στα πόδια τους και δεν ακούνε ποτέ όχι. Ακόμη και τότε είναι συχνότερο να διαπράττουν πχ κλοπές, να κάνουν καταστροφές υπό την επήρεια ουσιών κλπ. Το έγκλημα του παιδιού αυτού δεν έδειξε απλή άγνοια κινδύνου ή αλαζονεία, αλλά αυθεντικό σαδισμό. (Εξάλλου αν τον είχαν κακομάθει τόσο, δε θα του είχαν περιορίσει την πρόσβαση στο περίφημο ipod.) Ήταν οργανωμένο, δεν συνέβη σε μια στιγμιαία έκρηξη και φαίνεται πως ο θύτης δεν έδειξε τύψεις. Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι πρόκειται για βαριά περίπτωση ψυχικού νοσήματος.
Γιατί βρε Iris για τα ψυχολογικά των ανθρώπων δεν ευθύνονται και οι γονείς πολλές φορές;Ακόμα και στην περίπτωση που δεν το προκάλεσαν αυτοί άμεσα(π.χ. καμιά σχιζοφρένεια) ήταν υπεύθυνοι για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.Οπότε την ευθύνη την είχαν αυτοί που δεν του έδωσαν σημασία ώστε να αναγνωρίσουν ότι κάτι πάει λάθος.Φαντάζομαι ότι απλά η όλη φάση ήταν «δείχνουμε την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας παίρνοντας του πράγματα» σαν το ipad καλή ώρα.Εμένα το σχόλιο μου επικεντρώθηκε στις ευθύνες που έχουν οι γονείς ανά τον κόσμο ως προς την ανατροφή του παιδιού τους και τα προβλήματα που προκύπτουν από την σωστή η λάθος διαχείριση που κάνουν ,όχι στο να βγάλω διάγνωση.
Τι παραξενος αντι-αμερικανισμος! Ξερετε τετοιου ειδους εγκληματα να συμβαινουν καθε μερα, ακομη και στις ΗΠΑ? Μηπως αν πω οτι ο δραστης ηταν Αφρο/Αμερικανος,αρα ηταν φυσικο να ειχε βιαιη και εγκληματικη φυση, θα θεωρηθω ρατσιστης η απλως ενας λογικος ανθρωπος? Επιτρεψτε μου να σας ρωτησω τι ηπιατε σημερα το πρωι, κε Κοντε?
Η Αμερική τι σχέση έχει; Μία μεγάλη ήπειρος είναι, όπου καταλήγει εδώ και 600 χρόνια ο κάθε πικραμένος (και συνήθως Ευρωπαίος). Θεωρείτε ότι υφίσταται κάποιου είδους αμερικάνικο evil γονίδιο και το λέτε; Απλά προβάλεται περισσότερο. Άν είναι έτσι, να πιάσουμε και στο στόμα μας τους Γερμανούς, Βέλγους και διάφορους Βορειοευρωπαίους με μεγάλη γκάμα σε σεξουαλικά εγκλήματα που είναι και τα πιο αποτρόπαια.
Για τους Αμερικάνους που σας τους έθιξε το σχόλιο του κ.Κοντού ξεσπαθώσατε.Για τους Πακιστανούς και τους Ιρανούς όταν ακούτε για εγκλήματα η μόνιμη καραμέλα είναι "έτσι μεγαλώσανε,έτσι τους τα μαθαίνει η κουλτούρα τους,είναι όλοι βίαιοι ΦΥΛΑΧΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!111!one!!11Run to the hills Run for your lives!"(ναι ήταν ειρωνεία αυτή)...2 μέτρα και 2 σταθμά θα έχετε;Ή και εκεί η κουλτούρα τους πάσχει ή όντως κάτι άλλο πάει λάθος.Και εμείς στην Ελλάδα έχουμε τα περισσότερα αυτοκινητιστικά.Και ναι τέτοια ακούγονται συχνά πυκνά για το Αμέρικα όπου σαλεμένοι έφηβοι παίρνουν τα όπλα για τον χ,ψ λόγο και καθαρίζουν κόσμο.
Αγαπητε DelusionsEnd, χαιρομαι που δε χανετε ευκαιρια να λογομαχησετε μαζι μου, αλλα θα ηταν πιο δημιουργικο να το κανετε για πραγματα που λεω και γραφω και οχι για πραγματα που υποθετετε εσεις οτι πιστευω. Τυχαινει να γνωριζω αφανταστα περισσοτερο απο εας την κουλτουρα των Αφγανων και Πακιστανων (και σας το απεδειξα και προσφατα σχολιαζοντας ενα δικο σας σχολιο) αλλα απεχω πολυ απο το να βρισκω δικαιολογιες για τα οποια κακα της κουλτουρας αυτων των λαων. Εσεις τωρα, τετοιος πατριωτισμος να υπερασπιστειτε τον κο Κοντο! Να υποθεσω μηπως οτι ο κος Κοντος εχει βρει αρκετα καλους δικηγορους για να κανει διαλογο μαζι μου, δια της τεθλασμενης οδου?
Γιατί αποκλειστικά σε σένα απευθύνθηκα;Έγραψα κάπου «Σπυρίδωνα γεια σου»;Συνήθως αυτό κάνω για να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας.Το σχόλιο ήταν γενικότερα:και προς τα εσένα και προς όσους συμφώνησαν με αυτό,επειδή η αραχνοαίσθηση μου τιλτάρει για το ποιόν κάποιων που συμφώνησαν(δεν λέω για όλους).Για τα κακά της κουλτούρας αυτών των λαών δεν βρίσκεις δικαιολογία.Για τα κακά της κουλτούρας των Αμερικάνων(σαν χώρα-κράτος-έθνος,γιατί αυτό περί των Αφροαμερικάνων μόνο σαν στάχτη στα μάτια για να βγάλεις τον συνομιλητή «ρατσιστή»,το εκλαμβάνω*) μπόρεσες και βρήκες.Έχεις ξαναεκφράσει το much love στο τιμημένο U.S. of A και παλιότερα εξάλλου.Όσον αφορά τον κ.Κοντό ούτε τον ξέρω,πολλές φορές με σχόλια του διαφωνώ,άλλες φορές με αφήνουν ασυγκίνητο.Αλλά να λέγεται του 'στραβού το δίκαιο'...*Επίθεση στο ήθος του αντιπάλου λέγεται αυτό.Ασκείται συχνά πυκνά από μέρους σου,οπότε μην περιμένεις να το μην ασκήσουν και άλλοι σε σένα.
Κυριε DelusionsEnd, φταιω εγω μετα να σας χαρακτηρισω φαιδρο? Τι φτηνα κολπακια ειναι αυτα? Φυσικα και απαντησατε στο σχολιο μου και μαλιστα αναφεροντας στοιχεια απο παλαιοτερα σχολια μου για ισλαμικες χωρες. Δουλευομαστε τωρα, αυτα ειναι φθηνα πολτικαντικα κολπακια που χρησιμοποιητε! Παρακαλω μεγαλωστε και ωριμαστε! Και για ποιον αντιπαλο μιλατε,κανουμε καποιου ειδους μαχη εδω και δεν το εχω καταλαβει?
Ψάξε ρε άνθρωπε να δεις πως λέγεται αυτό που κάνεις σαν τακτική στον γραπτό ή προφορικό λόγο!Ώχου εκεί στα ξένα έχεις ξεχάσει τα Ελληνικά!Το θες ad hominem;Πάρτο κι έτσι.Ποοοοο...Τώρα για την αναφορά παλαιότερων σχολίων ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΜΕΤΡΩ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ ΣΕ ΜΕΝΑ που τολμάς και να μου πεις πως ΕΓΩ χρησιμοποιώ πολιτικάντικα κολπάκια;Μας έπρηξες!Άιντε και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου,περαιτέρω ενασχόληση μόνο σύγχυση μου προκαλεί.
Αγαπητοι Renella & Delusions EndΕπειδη ειναι προφανες οτι παρεξηγηθηκα σε ενα βαθμο,μαλλον απο δικο μου λαθος "συνοπτικης διατυπωσης",ας προσπαθησω "βαλω τα πραγματα στη θεση τους".Κατ'αρχην ρατσιστικο σχολιο/αποψη,απο μερους μου θα συνιστουσε πληρη και ολοκληρωτικη αναιρεση των βασικοτερων πιστευω της ζωης μου.Οπως και"αντιαμερικανικο"σχολιο,με την εννοια του σχολιου κατα του "μεσου πολιτη" των ΗΠΑ.Εζησα αρκετα χρονια εκει και,οπως εχω γραψει κατ'επαναληψιν,οι μεσοι αμερικανοι ειναι πιο καλοπιστοι και πιο συνεργασιμοι ανθρωποι απο πολλους ευρωπαιους.Το σχολιο μου ,οπως και πολλα αντιστοιχα του παρελθοντας,αναφεροταν στην "κουλτουρα της βιας" η οποια καλλιεργειται εδω και πολλα χρονια απο το συνολο,σχεδον, των καναλιων της αμερικανικης TV,αλλα και απο το Χολλυγουντ,σε συνδυασμο με την ευκολια αποκτησης οπλων,νομιμων η παρανομων.(Αν και η συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχει σχεση με το δευτερο σκελος).Η συχνοτητα εμφανισης φαινομενων ακραιας η παραλογης βιας απο πολιτες,και δη απο ατομα νεαρης ηλικιας,ειναι σαφως μεγαλυτερη στις ΗΠΑ απ'οτι αλλου.Επι παραδειγματι η Ε.Ε.,οσον αφορα στον πληθυσμο,ειναι μεγαλυτερη απο τις ΗΠΑ.Η καταγραφη ,ομως,τετοιων συμβαντων ειναι μικρο κλασμα των αντιστοιχων των ΗΠΑ.Εχοντας γνωρισε,και συνεργσθει,με πολλους κυριολεκτικα "πεφωτισμενους"αμερικανους πολιτες οι οποιοι εχουν αφιερωσει τεραστιο κοπο και χρονο στην προσπαθεια καταπολεμησης των φαινομενων βιας(domestic or public violence)και γνωριζοντας τι πιεσεις δεχονται ειτε απο τo entertainment and news media industry, ειτε, κυριως,απο το NRA(National Rifle Association),εχω αποκτησει μια ιδιαιτερη ευαισθησια ,σε σχεση με αυτο το θεμα.Ελπιζω να αποσαφηνισα επαρκως την θεση μου.
Εντυπωσιακο το μπλα μπλα κε Κοντε, δεν αναιρει ομως την αφελη γενικευση που κανατε στο πρωτο σας σχολιο. Εντυπωσιακο επισης και το πως επιχειρητε να απαντησετε εμμεσως στο σχολιο μου περι ρατσισμου, χωρις να φανει οτι αναφερεσθε σε εμενα προσωπικα. Το μονο που εχω να σας πω ειναι αυτο που ειπα και στον κο DelusionsEnd προηγουμενως: ωριμαστε!
Προσωπικά με καλύψατε κύριε Κοντέ. Δεν είναι αναληθές αυτό που αναφέρετε. Πράγματι, υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στα εμμέσως προβαλλόμενα πρότυπα και στο σχηματισμό της κουλτούρας, αν και δεν θα το περιόριζα σε αυστηρά αμερικανικά πλαίσια. Κατά την άποψή μου βέβαια (άσχετη παρατήρηση αλλά με αφορμή κάτι που ειπώθηκε από έτερο συν-αναγνώστη) είναι χίλιες φορές καλύτερο αυτό που οδηγεί σε αντικειμενικά αποσπασματικά περιστατικά από την όλη κουλτούρα βίας και μισαλλοδοξίας που καλλιεργείται -συνήθως από θρησκοληπτους - σε άλλα κράτη και έθνη.
@RenellaΧαιρομαι που "λυθηκε η παρεξηγηση".Προς Θεου,ομως,ουτε καν θα μου περνουσε-δεν θα μπορουσε αλλωστε-απο το μυαλο να κανω την παραμικρη συγκριση μεταξυ των μεμονομενων περιστατικων βιας στις ΗΠΑ,η οπουδηποτε αλλου, με την προκαλουμενη απο τον φανατισμο των θρησκοληπτων βια,και δη αυτην των ισλαμιστων.Οχι μονον επειδη ειναι εντελως διαφορετικης ταξεως φαινομενα,αλλα και επειδη ο θρησκευτικος φανατισμος σε ολη την ανθρωπινη ιστορια ηταν η αιτια για παμπολλες ,παραλογες, και ανατριχιαστικες μαζικες σφαγες αθωων.