25χρονη λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένεια της επειδή παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε

25χρονη λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένεια της επειδή παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε Facebook Twitter
Πακιστανικός Μεσσαίωνας,,, Αστυνομικοί πάνω από το πτώμα της γυναίκας προσπαθούν να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία
16

25χρονη γυναίκα από το Πακιστάν λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένειά της γιατί παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε.

Πρόκειται για την  Φαρτσάνα Ικμπάλ η οποία λιθοβολήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, από ομάδα 20 ατόμων που της επιτέθηκαν με τούβλα, όπως αναφέρει το Ρόιτερς.

Ανάμεσα στους επιτιθέμενους ήταν ο πατέρας της, τα αδέλφια της αλλά και ο πρώην αρραβωνιαστικός της.

Αρχικά η οικογένεια είχε υποβάλει μήνυση για απαγωγή κατά του ανθρώπου που αγάπησε η 25χρονη αλλά όταν εκείνη  τον υπερασπίστηκε, οι συγγενείς της δεν δίστασαν να την δολοφονήσουν, λιθοβολώντας την.

Όσοι συμμετείχαν στη δολοφονία κατάφεραν να διαφύγουν, εκτός του πατέρα που παραδέχτηκε το έγκλημα και είπε ότι το έκανε για την τιμή της οικογένειας του. Μαζί με την 25χρονη δολοφονήθηκε και ο σύζυγος της.

Παρά το γεγονός ότι η πακιστανική κυβέρνηση δεν συλλέγει στοιχεία για τις δολοφονίες τιμής κατά γυναικών, έκθεση από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, υπολογίζει τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2013 σε 869.

Οι δολοφονίες αυτές συμβαίνουν συνήθως σε απομακρυσμένα χωριά κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως στην περίπτωση της Ικμπάλ και του συζύγου της ο φονος έγινε υπό το φως της ημέρας σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Πακιστάν, τη Λαχόρη, μπροστά στο δικαστήριο όπου περίμεναν για την εκδίκαση της υπόθεσης τους -και με την παρουσία πολλών "παρατηρητών".

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Μεγαλύτερο όνειδος για το είδος μας δεν υπάρχει.Να σκοτώνεις δύο ζωές σε μία.Μαυτόν τον τρόπο.Θα τους στραγγάλιζα αργά μ ευχαρίστηση.Και δεν είμαι κάν βίαιο άτομο...
παμε τους βομβαρδιζουμε μετα μπαινουνε τα στρατα να ισοπεδωσουν οτι εμεινε ορθιο και μετα ανοιγουμε μακ ντοναλντ σταρμπακς και μωλλ παντου και σε δεκα χρονια θα εχουν γινει πολιτισμενοι
Και όλα αυτά εξακολουθούν και συμβαίνουν το 2014... είμαστε θεατές σε τέτοια περιστατικά εδώ και δεκαετίες αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει και κανένας δεν έχει παρέμβει να αλλάξει τις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν οι γυναίκες σε αυτές τις χώρες. Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα το ίδιο ο ΟΗΕ η Αμερική (τι να πουν και οι σύμμαχοι). Θαυμάζω αυτές τις γυναίκες για την γενναιότητα τους και την τόλμη τους. Δεν δέχονται να ζήσουν μια ζωή που δεν τους αρέσει (με έναν γαμπρό που τους ορίζουν άλλοι).... κάτι που οι δυτικές κοινωνίες άνετα κάνουν, δλδ ζουν ζωές που δεν διάλεξαν αλλά για άλλους λόγους. Ψόφος στο Πακιστάν.
Και σαν τι να κάνει η Αμερική και ο ΟΗΕ; Να πάνε να τους επιβάλουν δημοκρατία και διαφωτισμό; Αυτά θέλουν χρόνο, κάποτε κι εδώ κάπως έτσι γινόταν (όχι λιθοβολισμός αλλά χασαπομάχαιρο ή τσεκούρι), άσε που με τη φόρα που έχουμε πάρει μπορεί να ξαναρχίσουμε τέτοια έθιμα.
σοβαρά??? τι να κάνουν? να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση. όταν είναι για άλλα θέματα ξέρουν να παρεμβαίνουν... θέλει χρόνο? πόσο χρόνο δλδ? δεκαετίες? αιώνες? γιατί αυτό δεν συνέβει χθες.... για ποιον λόγο να λιθοβοληθούν και άλλες γυναίκες και να χάσουν την ζωή τους? όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο και περισσότερες ζωές θα σωθούν.
Συμφωνώ απολύτως ότι είναι θλιβερό να συμβαίνουν τέτοια το 2014. Να έχουμε όμως υπόψη ότι οι πιέσεις στην κυβέρνηση μόνο μερικά αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν, ειδικά εάν μιλάμε για άμεσα αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για κυβερνητικές πολιτικές αλλά για βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες. Και σ'αυτήν την υπόθεση όπως βλέπετε οι δράστες διώκονται. Και Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν υπάρχει. Και όσα βήματα γίνονται, καλό είναι. Αλλά είναι πολύ βαθύτερη και ευρύτερη η νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει.
Μιλάμε για μεσαίωνα και κάπου στα "ψιλά" γράφει ότι λιθοβολήθηκε και ο αγαπημένος της όμως κλαψουρίζετε πάλι για τα δικαιώματα των γυναικών ΜΟΝΟ! Δηλ αυτός κατάφερε να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπούσε? Δε πέθανε γι αυτό επίσης? Ο μεσαίωνας δεν ισχύει γι αυτά τα ζώα εκεί (αρσενικά κια θηλυκά)? Ελεος με τα κομπλεξ
έλεος με τα δικά σου κόμπλεξ. Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη ελευθερία εκεί στην επιλογή γυναικών, οι γυναίκες είναι σαν ζώα-αντικείμενα. Σαφώς όμως καταδικάζουμε και τον λιθοβολισμό του άνδρα.
Winifred και ο άλλοι που τα βάλατε με τον ΟΗΕ, Αμερική (λες και είναι ο αστυνομικός της γειτονιάς σας), αντί να παραπονείστε, κάντε κάτι εσείς οι ίδιοι, αρχίζοντας με τους γείτονές σας, αν αντιληφτείτε κάτι. Κατηγορώντας τις ΗΠΑ κλπ, δε πιάνει τόπο για να αλλάξουν οι νοοτροπίες των ζώων που αυτοαποκαλούνται άνθρωποι με παράδοση και...κουλτούρα.Όσο για τις ΗΠΑ, σε πληροφορώ ότι υπάρχουν αρκετές πολιτείες όπου τέτοιου είδους φόνοι τιμωρούνται με θανατική καταδίκη. Εξαντλούν, βέβαια, οι κατάδικοι όλα τα έννομα μέσα στη διάθεσή τους για να καθυστερήσουν όσο δυνατόν τη τιμωρία, αλλά, στο τέλος, θα πάνε να βρουν το Θεό τους στην άκρη μιάς βελόνας η στην ηλεκτρική καρέκλα.
μα τι λες? τι δύναμη έχουμε εμείς συγκριτικά με τον ΟΗΕ και τις κυβερνήσεις? Αυτό που είπαμε για τις ΗΠΑ είναι ότι παρεμβαίνουν σε πολλές χώρες με αιτιολογία την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων (LOL) αλλά σε περιοχές όπως η Σαουδική Αραβία, Πακιστάν σφυρίζουν αδιάφορα λόγω συμφερόντων!
αυτό έγραψα και εγώ. παντού συμφέροντα, αδιαφορούν για όλα αυτά που συμβαίνουν στην άλλη άκρη της γης. τους ενδιαφέρει μόνο αν κάνουν τα θελήματα τους και υπηρετούν τα αμερικανικά συμφέροντα. φυσικά και οι celebrities που έχουν δύναμη σφυρίζουν αδιάφορα... ας ασχοληθούμε με τον γάμο της Kardashian καλύτερα