Ανοίγει ξανά το μοναστήρι της Παναγίας στο Καραχισάρ στην Τουρκία

Ανοίγει ξανά το μοναστήρι της Παναγίας στο Καραχισάρ στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Το Μοναστήρι της Παναγίας στο Καραχισάρ της Τουρκίας θα ανοίξει ξανά σύντομα τις πόρτες του στο κοινό, καθώς οι εργασίες αποκατάστασής του αναμένεται να ολοκληρωθούν σε λίγους μήνες.

Το συγκεκριμένο μοναστήρι που υπολογίζεται ότι κατασκευάστηκε τον 2ο αι. μ.Χ., είχε υποστεί σημαντικές φθορές και βρισκόταν υπό ανασκευή από το 2006.

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, η μονή αποτελείται από τέσσερα μέρη. Υπάρχει κουζίνα, τουαλέτες, κελιά για τους μοναχούς και η εκκλησία, που βρίσκεται στο ανώτερο σημείο.

Πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο ορθόδοξο μοναστήρι στην Τουρκία μετά την Παναγία Σουμελά που άνοιξε και αυτή πρόσφατα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας "Πρόκειται για μοναστήρι που έχει την ίδια αξία με την Παναγία Σουμελά. Η αρχιτεκτονική τους και η τοποθεσία τους έχουν πολλά κοινά, καθώς και τα δυο είναι χτισμένα σε βράχο, στη μέση του βουνού".

Η τουρκική κυβέρνηση προγραμματίζει να αποκαταστήσει και την κεντρική εκκλησία του Καραχισάρ, η οποία επίσης παρουσιάζει ιστορικό ενδιαφέρον.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM