Συναγερμός στην Κύπρο για πρώην κατάδικο που κυκλοφορεί πεζός με ένα G-3 στο χέρι

Συναγερμός στην Κύπρο για πρώην κατάδικο που κυκλοφορεί πεζός με ένα G-3 στο χέρι Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λεμεσό εξαιτίας ενός πρώην καταδίκου ο οποίος κυκλοφορεί πεζός στην πόλη κρατώντας στα χέρια του ένα γεμάτο στρατιωτικό όπλο G-3.

Πρόκειται για τον 63χρονο Ανδρέα Ονουφρίου ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού θεωρείται επικίνδυνος. Οι αστυνομικοί πήγαν για έρευνα στο σπίτι του, όμως ο Ονουφρίου που είχε αποφυλακιστεί πριν λίγο καιρό, τους υποδέχτηκε πυροβολώντας στον αέρα και στη συνέχεια διέφυγε. Στο σπίτι υπήρχε οπλισμός και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Ο Ονουφρίου είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια φυλακή  για απόπειρα δολοφονίας δικαστή στη Λεμεσό ενώ σύμφωνα με το Sigmalive, το 2012 η αστυνομία τον κατονόμασε ως τον ηθικό αυτουργό του υπό διερεύνηση σχεδίου δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, το οποίο απετράπη την τελευταία στιγμή.

Ο Ονουρφίου είχε επίσης οδηγήσει σε καταδίκη την Κυπριακή Δημοκρατία, προσφεύγοντας  στο ΕΔΑΔ εναντίον της, παραπονούμενος για τις συνθήκες κράτησής του στο κελί απομόνωσης στις Κεντρικές Φυλακές για 47 ημέρες κατά το 2003. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήταν υπέρ του και η Κυπριακή Δημοκρατία κλήθηκε να καταβάλει ποσό πέραν των 30 χιλιάδων ευρώ ως αποζημίωση.

Η κυπριακή αστυνομία καλεί τους πολίτες που έχουν οποιαδήποτε πληροφορία για τον πρώην κατάδικο, ο οποίος φοράει μαύρα ρούχα και έχει καλυμμένο το κεφάλι του με μαύρη κουκούλα, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 25805511, 25805054 ή στη Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM