Συρία: Μεγάλη αντεπίθεση των ανταρτών στο Χαλέπι

Συρία: Μεγάλη αντεπίθεση των ανταρτών στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Ο εμφύλιος εξακολουθεί να μαίνεται στη Συρία και αν όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει ένα πλεονέκτημα, οι αντάρτες δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Χθες οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση με όλμους στο δυτικό Χαλέπι, μια περιοχή που ελέγχεται από κυβερνητικές δυνάμεις.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 100 άτομα και σκοτώθηκαν 40.

Συριακός τηλεοπτικός σταθμός που πρόσκειται στην κυβέρνηση ανέφερε ότι οι οβίδες των ανταρτών έπεσαν σε συνοικίες όπου κατοικούν άμαχοι, στο βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης, έπειτα από τις σφοδρές μάχες των τελευταίων ημερών, καθώς οι αντάρτες επιτίθενται σε εγκαταστάσεις-κλειδιά των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας εκεί.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που πρόσκειται στην αντιπολίτευση έκανε λόγο για 20 νεκρούς, ανάμεσα τους 11 πολίτες.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά με τις προεδρικές εκλογές στη λήξη της θητείας του Άσαντ στις 17 Ιουλίου, παρόλο που τμήματα της χώρας ελέγχονται από τους αντάρτες.

Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο Σύρος πρόεδρος θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ η αντιπολίτευση ζητά την οριστική του αποχώρηση από την πολιτική ζωή της χώρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM