Βρέθηκαν έμβρυα από άγνωστο μέχρι σήμερα είδος ζώου

Βρέθηκαν έμβρυα από άγνωστο μέχρι σήμερα είδος ζώου Facebook Twitter
2

Παλαιοντολόγοι του Πανεπιστημίου του Μιζούρι έκαναν μια πολύ σημαντική ανακάλυψη στην επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική περιοχή της Κίνας και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση "Journal of Paleontology".

Σε ανασκαφές στην περιοχή ανακάλυψαν δεκάδες έμβρυα η ηλικία των οποίων υπολογίζεται ότι είναι 540-485 εκατομμυρίων ετών, τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς που τα μελέτησαν φαίνεται ότι ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος ζώου που ζούσε στην Κάμβριο εποχή.

Όπως γράφει το Βήμα, η Κάμβριος υπήρξε μια εποχή που αποτελεί ορόσημο για τον πλανήτη αφού τότε υπήρξε μια «έκρηξη της ζωής» όπως την ονομάζουν οι επιστήμονες, κατά την οποία έκαναν την εμφάνιση τους οι πολυσύνθετες μορφές ζωής και τα πρώτα ζώα. Στην Κάμβριο εποχή η Γη βίωσε πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης της βιοποικιλότητας του πλανήτη.

Οι επιστήμονες λοιπόν ευελπιστούν να ρίξουν φως στους άγνωστους γονείς των εμβρύων, αλλά και γενικότερα στην καταγωγή αλλά και την εξέλιξη των πρώτων ζώων που έκαναν την εμφάνιση τους στη Γη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια