Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία Facebook Twitter
0

Οι κάλπες στην Αλγερία έχουν ήδη ανοίξει για τις προεδρικές εκλογές της χώρας και όπως φαίνεται το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο, με τον απερχόμενο πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα να εμφανίζεται ως φαβορί.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανανεώσει τη θητεία του, η οποία και θα αποτελέσει την τέταρτη συνεχόμενη στο ανώτερο αξίωμα της Αλγερίας.

«Το μόνο που θα γίνει απόψε είναι ότι θα κατεβεί η αυλαία μία κακόγουστης πολιτικής θεατρικής πράξης», γράφει η εφημερίδα El Watan, κάνοντας λόγο για μία ψηφοφορία που στερείται «αξιοπιστίας και πολιτικού ανοίγματος», ενώ για την Liberté «οι πραγματικοί ελιγμοί θα αρχίσουν την επομένη της 17ης Απριλίου», καθώς «δεν υπάρχει διακύβευμα» στην ίδια την ψηφοφορία.

Ο συνασπισμός πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας δεν φαίνεται ικανός να αλλάξει τα δεδομένα, ούτε και το κίνημα "Μπαρακάτ" που μεταφράζεται ως "φτάνει". Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει μια δημοκρατική μετάβαση στη μετά Μπουτεφλίκα εποχή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM