Υπέρ της υποψηφιότητας Ερντογάν για την προεδρία οι βουλευτές του κόμματός του

Υπέρ της υποψηφιότητας Ερντογάν για την προεδρία οι βουλευτές του κόμματός του Facebook Twitter
0

Υπέρ της υποψηφιότητας Ερντογάν για την προεδρία της χώρας τάχθηκε η πλειοψηφία των βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σε μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, όπως δήλωσαν σήμερα ανώτατα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Το αποτέλεσμα της άτυπης αυτής διαδικασίας φυσικά δεν είναι δεσμευτικό και πολλοί πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα παραμείνει πρωθυπουργός και για τέταρτη θητεία, ώστε να αντιμετωπίσει τον παλιό του σύμμαχο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει στοχοποιήσει ως υπεύθυνο για την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς, καθώς οι εξουσίες που διαθέτει ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πείσει το ΑΚΡ να ψηφίσει για να τροποποιήσει το καταστατικό του και να καταργήσει το όριο των τριών θητειών για τους πρωθυπουργούς και τους κοινοβουλευτικούς, κάτι στο οποίο ο Ερντογάν έχει πει επανειλημμένα ότι αντιτίθεται για λόγους αρχής.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του για την προεδρία της χώρας, αν όμως η θέση εμπλουτιστεί με πολύ μεγαλύτερες εξουσίες, κάτι για το οποίο απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ