Τουρκία: Με δύο video στο Youtube μαίνεται ο «πόλεμος» Ερντογάν-social media

Τουρκία: Με δύο video στο Youtube μαίνεται ο «πόλεμος» Ερντογάν-social media Facebook Twitter
11

Με δύο  video που ήδη έχουν γίνει viral στην Τουρκία μαίνεται ο «πόλεμος» στην Τουρκία μετά την απόφαση του Ερντογάν να απαγορεύσει το Twitter, μια απόφαση που οι χρήστες βρήκαν τον τρόπο να την προσπεράσουν, χρησιμοποιώντας άλλους servers και δίκτυα.

Αυτό ακριβώς δείχνει και το πρώτο video που είναι από την ταινία του Κώστα Γαβρά «Κατάσταση Πολιορκίας».

Απεικονίζει τη σκηνή όπου φοιτητές μεταδίδουν από τα ηχεία στο πανεπιστήμιο το  «Hasta Siempre» και οι αστυνομικοί τρέχουν να κατεβάσουν το ένα ηχείο αλλά η μουσική συνεχίζει να ακούγεται από τα άλλα.

Το δεύτερο βίντεο ανήκει στην κυβερνητική προπαγάνδα και είναι στην υπηρεσία του Ερντογάν. Ξεκινά με το μακρινό πλάνο μιας τουρκικής σημαίας που ανεμίζει στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης. Ένας άνδρας εμφανίζεται ξαψνικά, σπάει το μηχανισμό και η σημαία αρχίζει να πέφτει. Τότε ακούγεται η φωνή του Ερντογάν να απαγγέλει στίχους από τον τουρκικό εθνικό ύμνο:

Φίλε! Μην αφήνεις παλιανθρώπους να μπουν στη χώρα μου!
Ύψωσε ως ασπίδα το κορμί σου, σταμάτα αυτή την ντροπιαστική εισβολή!
Οι ημέρες που ο Θεός υποσχέθηκε να σου προσφέρει θα ξημερώσουν,
Ποιος ξέρει, ίσως αύριο, ίσως νωρίτερα από αύριο.  

Τούρκοι αρχίζουν να φτάνουν από παντού στο άκουσμα του πρωθυπουργικού μηνύματος για να σκαρφαλώσουν στον ιστό και να ξανασηκώσουν την τουρκική σημαία. Η Τουρκία δέχεται επίθεση και ο λαός αντιδρά και ενώνεται, το μήνυμα του "χολιγουντιανού" video.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Θα μπορούσαν να το κάνουν λίγο πιο ρεαλιστικό το βιντεάκι κι ας είναι στον υπολογιστή. Κοντά στο τέλος οι άνθρωποι πρέπει να τρέχουν με 100 χιλιόμετρα την ώρα προς τη σημαία.
Τεχνικά από τις πιο κιτσάτες υπερπαραγωγές για τηλεοπτικό σποτάκι που είδα ποτέ...(Highlights: η μυρμηγκοφωλιά στο τέλος και οι πολίτες που πέφτουν σαν τα lemmings στην προκυμαία).
Μόνο που το πρώτο βίντεο έχει ανεβεί τον Νοέμβριο κι έχει 8 χιλιάδες views και το δεύτερο την περασμένη Τρίτη κι έχει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο. Μόνο ανταγωνιστικά δεν τα λες. :)
μπα ειναι ΕβραιοΑρμενικοΡωμεικης καταγωγής υπαλληλος της CIA.Ερωτημα: θεωρείτε οτι ενα τετοιο βιντεο, ανεξάρτητα πολιτικών και ιδεολογικών προτιμήσεων, θα μπορουσε να εχει αισθητικη απηχηση στην Ελλαδα; Λογω του τρόπου με την οποια δειχνει την μάζα των ανθρώπων βασικα.Δεν ειμαστε εξοικοιωμένοι στην ομαδικοτητα και την μαζικοτητα με κανενα τροπο (ελπιζω) και αυτο μας κανει και λιγοτερο επιρεπης (μεχρι πρόσφατα τουλαχιστον...) στον ολοκληρωτισμό...