ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ινδία: Κυκλοφόρησε γυναικείο πιστόλι για προστασία από τους βιαστές

Ινδία: Κυκλοφόρησε γυναικείο πιστόλι για προστασία από τους βιαστές Facebook Twitter
1

Στην Ινδία κυκλοφόρησε το πρώτο "γυναικείο" πιστόλι. Ένα όπλο ειδικά σχεδιασμένο για γυναίκες που φέρει το όνομα Nirbheek. Είναι το όνομα ψευδώνυμο της νεαρής φοιτήτρια που βιάσθηκε και βασανίστηκε ομαδικά στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012 και στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματα της.

Ο ιδιοκτήτης καταστημάτων με όπλα Manjit Singh, λέει στο Euronews: «Είναι μικρό και ελαφρύ, ζυγίζει μόνο 500g και μπορεί εύκολα να χωρέσει σε τσάντα μιας γυναίκας». « Το όπλο είναι εύκολο στον χειρισμό του και μπορεί να πετύχει τον στόχο του με ακρίβεια» τονίζει Manjit Singh. Μια από τις γυναίκες που αγόρασε το όπλο είπε: «Είναι σίγουρα μια καλή ιδέα. Αν έχουμε στα χέρια μας ένα τέτοιο όπλο τότε ανεβαίνει και η αυτοπεποίθησή μας».

Nirbheek είναι συνώνυμο της Nirbhaya, το ψευδώνυμο που δόθηκε από τον ινδικό Τύπο στο Νέο Δελχί για την φοιτήτρια θύμα βιασμού , η οποία δεν μπορούσε να ονομαστεί δημόσια σύμφωνα με την ινδική νομοθεσία. Και οι δύο λέξεις σημαίνουν ατρόμητος στα Χίντι .

Αν και οι εργασίες για την δημιουργία ενός τέτοιου όπλου ξεκίνησαν πριν από τους ομαδικούς βιασμούς που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο Νέο Δελχί και γενικά στην Ινδία, το εργοστάσιο κατασκευής επιτάχυνε τις διαδικασίες μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για υποστήριξη των θυμάτων και την παραδειγματική τιμωρία των βιαστών.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM