ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ένοπλες ομάδες αυτοάμυνας τα βάζουν με το καρτέλ στο Μεξικό

Ένοπλες ομάδες αυτοάμυνας τα βάζουν με το καρτέλ στο Μεξικό Facebook Twitter
1

Ομάδα εθελοντών φρουρών ανταλλάσσει πυροβολισμούς με τα μέλη του Ναού των Ιπποτών, ενός καρτέλ ναρκωτικών. Η ένταση επικράτησε στην πόλη Νουέβα Ιτάλια στην πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικό. Οι εθελοντές κατέλαβαν την πόλη, που ελεγχόταν από το καρτέλ, όπως έχουν κάνει και κατά τη διάρκεια του έτους.

 

Ο υπουργός εσωτερικών του Μεξικό τους κάλεσε να αποχωρήσουν και προανήγγειλε επέμβαση της ομοσπονδιακής αστυνομίας. “Οι ομάδες αυτοάμυνας πρέπει να γυρίσουν από όπου ήρθαν, να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Τα θεσμικά όργανα είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια των πολιτών”, δήλωσε ο υπουργός και κάλεσε τα μέλη των ομάδων να κατεβάσουν τα όπλα.

Οι ομάδες αυτοάμυνας, που δρουν πολλές φορές με την ανοχή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, έκαναν συλλήψεις αστυνομικών, κατηγορώντας τους για διαφθορά. Φήμες στο Μεξικό αναφέρουν ότι οι ένοπλοι εθελοντές στηρίζονται από άλλη εγκληματική οργάνωση σε γειτονική πολιτεία.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM