ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 100 γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Κάιρο

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 100 γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Κάιρο Facebook Twitter
21


«Ο όχλος κακοποίησε σεξουαλικά και σε ορισμένες περιπτώσεις βίασε τουλάχιστον 91 γυναίκες στην πλατεία Ταχρίρ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  Human Rights Watch, σύμφωνα με την Telegraph.

Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από την ανάλυση των στοιχείων της Αιγυπτιακής Επιχείρησης κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης, που δείχνουν 46 επιθέσεις την Κυριακή, 17 τη Δευτέρα και 23 την Τρίτη. Σύμφωνα με μια άλλη οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών, άλλες 5 επιθέσεις έγιναν την Παρασκευή.

Η Human Rights Watch κάλεσε τους Αιγύπτιους πολιτικούς ηγέτες και αξιωματούχους να καταδικάσουν σε όλο το τους το φάσμα τις επιθέσεις και να λάβουν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι σεξουαλικές επιθέσεις: «Οι συνεχιζόμενες σεξουαλικές επιθέσεις στην πλατεία Ταχρίρ υπογραμμίζουν την αποτυχία της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών κομμάτων να αντιμετωπίσουν τη βία κατά των γυναικών στη χώρα».

Αρκετές γυναίκες χρειάστηκαν χειρουργική επέμβαση μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν με μαχαίρια, αλυσίδες, ακόμα και καρέκλες.

Η κυβέρνηση απάντησε λέγοντας ότι «πρέπει να υποβαθμιστεί η έκταση που πήρε το πρόβλημα ή να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω νομοθετικής μεταρρύθμισης», ενώ κατά την Human Rights Watch, αυτό που χρειάζεται είναι οι ένοχοι να έρθουν άμεσα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
"...και όταν ένα πλήθος αγαπάει το βασανισμό και τον θάνατο του άλλου απέχει πάρα πολύ απο τον πολιτισμό."Προσοχή με τις γενικεύσεις περί δήθεν ισλαμικών και δυτικών αξιών. Ο οθωμανός ταξιδιωτικός συγγραφέας του 17ου Εβλίγια Τσελεμπή αναφέρει ότι το πιο τεχνλογικά προηγμένο έθνοςο εκείνη την εποχή, οι Αυστριακοί, ηταν γνωστοί σε όλο τον κόσμο για τον βάναυσο χαρακτήρα και τον σαδισμό τους. Υπέβαλαν σε φριχτά βασανιστήρια τους αιχμαλώτους τους, πράγμα που ο Τσελεμπή αναφέρει με φρίκη και αποδοκιμάζει. Οι μεν βασανιστές-σαδιστές χριστιανοι, οι δε τούρκοι, μουσουλμάνοι (και λογικά πολύ πιο παραδοσιακοί μουσουλμάνοι από τους σημερινούς αλήτες του Ταχρίρ με τα iphones και τα καπελάκια vodaphone)
Σου απάντησα Johnny αλλά ενώ η αρχή του σχόλιου μου φαίνεται στο προφίλ μου (05/07/13 04:46) δεν φαίνεται εδώ.Δεν τα ξαναγράφω ίσως σε κάποια άλλη αφορμή με παρόμοιο θέμα.Καλό βράδυ σε όλους
Πέρα από γενικεύσεις για Ισλάμ κλπ., μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια χώρα που ο πληθυσμός της πολλαπλασιάστηκε δεν ξέρω πόσες φορές μέσα σε 1 γενιά. Η ένταση και τα προβλήματα είναι τεράστια, και ο κόσμος εκει ψάχνει για αφορμές είτε πολιτικές, είτε θρησκευτικές, για να ξεσπάσιε σε βία
Στην πλατεία Ταχίρ της Αιγύπτου έχει βιαστεί η ανταποκρίτρια του CBS Lara logan σε μια επίθεση στην οποία συμμετείχαν 200 με 300 άτομα, τότε με τον Μπουμπάρακ.http://www.youtube.com/watch?v=h0KmEaWsSQw1 Η Γαλλίδα ρεπόρτερ Caroline Sinz βιάστηκε ομαδικά στην πλατεία Ταχίρ της Αιγύπτου. http://www.youtube.com/watch?v=Y9ABhhmgwLYΜια Ολλανδέζα ρεπορτέρ όπως επιβαιβαιώθηκε απο την πρεσβεία της Ολλανδίας στο Καιρo πριν λίγο βιάστηκε απο ομαδικά στις πρόσφατες διαδηλώσεις και τώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.Υπάρχουν βίντεο για τους πρόσφατους βιασμούς διαδηλωτριών στη πλατεία Ταχίρ http://www.youtube.com/watch?v=6Jio5rJA24Ahttp://www.youtube.com/watch?v=zAnvdWg6qUcθα βγούνε και άλλα γιατί τα τραβάνε οι θύτες με τα κινητά τους και στο τέλος κυκλοφορούν.Είτε πρόκειται για δολοφονίες αμάχων, παιδιών, άοπλων, βιασθέντων γυναικών, ομοφυλόφυλων, μοιχαλίδων κλπ. το σκηνικό είναι πάντα το ίδιο , ένα αλλαλάζων πλήθος ευφραίνεται στη θέα της δολοφονίας ή του βιασμού η της οποιαδήποτε καφρίλας, και όταν ένα πλήθος αγαπάει το βασανισμό και τον θάνατο του άλλου απέχει πάρα πολύ απο τον πολιτισμό. Τελεία και παύλα.Δεν μπορείτε να κάνετε πια το άσπρο μαύρο.Στα σχόλια στα σοβαρά διεθνή sites είναι πλέον έκδηλη η απέχθεια προς τις απάνθρωπες πρακτικές των περισσότερων μουσουλμανικών κρατών. Εδώ ακόμα θεωρείται ταμπού οποιαδήποτε κριτική στη μουσουλμανική θρησκεία.Να ξυπνάμε όμως σιγά σιγά.
Το άσπρο μαύρο είναι να κρίνεις ένα βιασμό για αυτό που είναι χωρίς να λες ότι ΟΛΟ το ισλάμ- όλοι ανεξαιρέτως οι πιστοί, περισσότεροι εκ των οποίων είναι ήπιων διαθέσεων( δες ΜΒ, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία) όπως συμβαίνει και στις περισσότερες θρησκείες- φταίει για τους βιασμούς;Κάθε φορά που κάποιος στρέφει το θέμα κάποιας άσχετης είδησης στο ισλάμ, και προσπαθώ (ο άθεος!) να πω ότι δεν επιτρέπεται να γενικεύουμε έτσι τα πάντα, άμεση είναι η απάντηση που με κατηγορεί για υπερβολική ανοχή ή για εθελοτυφλία λες και είπα ότι το ισλάμ είναι καλό πράγμα και όλοι πρέπει να το ασπαστούμε.Μέχρι και το ότι θεωρώ ταμπού την κριτική στο ισλαμ ακουσα από τυχάρπαστο σχόλιο. Λες και όταν διαβάζεις για ομαδικούς βιασμούς και από κάτω σχολιάζεις απλά 'Ισλάμ' είναι κριτική!Αφού πρέπει να ξες οπωσδήποτε την συνολική μου άποψη για να καταλάβεις ένα απλό σχόλιο, ιδού δείγμα δωρεάν:Το ισλάμ στις χώρες που εφαρμόζεται φανατικά είναι, πιστεύω, αντίστοιχο του δικού μας μεσαίωνα. Για κάποιο λόγο εμείς μπορέσαμε μόνοι μας να βγούμε από το σκοτάδι.Αντί να το παίζουμε αρχηγοί και πολιτισμένοι και να καταδικάζουμε τα χάλια τους γιατί είμαστε τόσο καλύτεροι, θα έπρεπε να προσπαθούμε να τους τραβήξουμε στην πραγματικότητα σταδιακά γιατί αλλοιώς θα έχουμε όλοι πολύ ασχημες συνέπειες όπως είναι έκδηλο από τα υψηλά ποσοστά φανατισμένων σε μουσουλμανικές χώρες όπως το Πακιστάν, Αφγανιστάν κλπ αλλά και από φανατισμένες μικρές ομάδες στον δυτικό κόσμο.Τι νομίζεις όμως ότι κερδίζεις δείχνοντας με το δάχτυλο αυτό που όλοι βλέπουμε; Απλά ρίχνεις λάδι στη φωτιά και μάλιστα κατηγορείς και αυτούς με την ηρεμία να σου πουν 'χαλάρωσε'
οι πληροφορίες σου είναι λάθος- ένας μουσουλμάνος στη Σουηδία είναι 4 φορές πιθανότερο να διαπράξει βιασμό απο οποιοδήποτε άλλο.- 70% των φυλακισμένων στη Γαλλία είναι είναι μουσουλμάνοι, πολλαπλάσιο ποσοστό απο οποιαδήποτε άλλη μειονότητα.- 33% των μουσουλμάνων στην Αγγλία πιστεύει ο,τι η γυναίκα ειναι αναγκασμένη να υπηρετεί τον άντρα της.- το ένα τρίτο των μουσουλμάνων σπουδαστών στη Μεγάλη Βρετανία πιστεύει οτι η δολοφονία στο όνομα του Ισλάμ είναι δικαιολογημένη.και άλλα τέτοια πολλά.. Για την ακρίβεια η νέα γενιά είναι πιο φανατισμένη απο την προηγούμενη. Μέχρι το 2050 με δημογραφικά κριτήρια οι μουσουλμάνοι θα είναι πλειοψηφία στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Τότε θα συμβεί αυτό που η ιστορία μας έχει διδάξει ό,τι συμβαίνει πάντα.. "Τι νομίζεις όμως ότι κερδίζεις δείχνοντας με το δάχτυλο αυτό που όλοι βλέπουμε;" Ε Αφού το βλέπετε να το λέτε! Είναι δικαίωμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση και υποχρέωση σας. Μόνο έτσι υποστηρίζετε τα αδύναμα θύματα της θρησκείας αυτής, επίσης αυτό θα ξεχωρήσει την ήρα απο το στάρι δλδ τους προοδευτικούς μουσουλμάνους απο τους φονταμενταλιστές, εάν παραμένετε απαθείς τους "κρεμάτε" τους προοδευτικούς οι οποίοι είναι μειοψηφία στο Ισλάμ.και ούτε τίθεται θέμα χριστιανικού η μουσουλμανικού βιασμού που λες.. Είναι θέμα κατανόησης των λόγων για τους οποίους μια κοινωνία γίνεται δυστοπία. Η θρησκεία είναι ο κυριότερος.Στην Δύση είμαστε κυρίως στη μετά-θρησκεία εποχή.Ένας ομαδικός βιασμός στη δύση γίνεται τραγούδι των Νιρβάνα με το οποίο ταυτίζονται πολιτισμικά εκκατομύρια.Μια ρατσιστική δικαστική απόφαση γίνεται ταινία και αυτή η αδικλια εξοργίζει τον κόσμο μια άλλη τραγούδι του Μπομπ Ντύλαν με τα ίδια αποτελέσματα.Αλλού κόβουν κεφάλια και πανυγηρίζουν, εμείς είμαστε εναντίον αυτών που πανυγυρίζουν και υπέρ όσων τους κατακρίνουν όπως είμαστε υπέρ των τραγουδιών εναντίον της αδικίας του Μπόμπ Ντύλαν και κατά εκείνων που πράτουν την αδικία.
Αυτοί που κατακρίνουν έναν βιασμό στην βάση ότι τον διέπραξαν μουσουλμάνοι και όχι απλά επειδή είναι λάθος, είναι χριστιανοί να μαντέψω;Ως χριστιανοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν δικαίωμα να κρίνουν άλλες θρησκείες; Τώρα θα μου πεις, αν βρεις μία θρησκεία που είναι ακόμα χειρότερη από τον χριστιανισμό και είσαι ο ίδιος χριστιανός, δεν θα θες να βρωντοφωνάξεις πόσο ανοιχτόμυαλος είσαι συγκρινόμενος;ΟΚ, πάσο. Προφανώς κανένας χριστιανός δεν θα βίαζε ποτέ.
Ας είχες το θάρρος να πεις ότι απευθύνεσαι σε 'μένα, θα ήταν πιο έντιμο. Τελοσπάντων, ας σου αναλύσω τη σκέψη μου. Φυσικά υπάρχουν και Χριστιανοί και Σαϊεντολόγοι και Βουδιστές που βιάζουν. Ωστόσο στην περίπτωση των Μουσουλμάνων η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Αν σε ένα κράτος ένας Χριστιανός βιάσει θα κριθεί, θα καταδικαστεί και θα τιμωρηθεί γι' αυτό διότι αυτό θα είναι βάσει νόμου εγκληματικό. Σε ένα μουσουλμανικό κράτος, αν ένας μουσουλμάνος βιάσει θα θεωρηθεί είτε ότι η γυναίκα τον παρέσυρε σε αυτήν την πράξη και θα λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου (το θύμα) ή ότι ετσι κάνουν οι άντρες οι ανατολίτες και ξανά η γυναίκα θα λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου ή ακόμα χειρότερα θα την αναγκάσουν να παντρευτεί τον βιαστή της επειδή την ατίμασε. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω σε τίποτα, αλλά αν με βάλεις να διαλέξω ανάμεσα στον Χριστιανισμό και τον Μουσουλμανισμό θα διαλέξω το πρώτο.
hmmmm, let me guess : μέσα στον όχλο που όλοι φωνάζουν για τα δικαιώματά τους, κάποιοι άλλοι φωνάζουν - "παίδες κάντε λίγο πέρα, έχουμε να βιάσουμε μια γυναίκα" !βιασμοί γίνονται παντού στον ανά τον κόσμο καθημερινά!αλλά τώρα πού κουτσαίνει το συγκεκριμένο βουβάλι - λέμε να δημιουργήσουμε λανθασμένες απόψεις.ας σοβαρευτούμε λίγο !
"βιασμοί γίνονται παντού στον ανά τον κόσμο καθημερινά!"...αλλά και στην ταχρίρ.http://www.bloomberg.com/news/2013-03-07/raped-egypt-women-wish-death-over-life-as-crimes-ignored.htmlhttp://www.lifo.gr/now/world/22459ας σοβαρευτούν αυτοί που βιάζουν (χριστιανοί, μουσουλμάνοι, σατανιστές, παγανιστές, ζωροάστρες, έχοντες και μη έχοντες)
Πενταγιώτισσα 22:49 ο πληθυντικός ήταν ευγενείας και η διάταξη κάτω απο το δικό σου σχόλιο και όχι του/της Νάρμεν θέμα του site. Μου προκάλεσε εντύπωση η δημοφιλία ενός σχολίου (ή δύο σχολίων) με αμοιβαίως αποκλειόμενες θέσεις.Η χειρότερη στάση είναι να κρύβεις συνειδητά την αλήθεια, οι νεοναζί για παράδειγμα προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια για το ολοκαύτωμα ή τα θρησκευτικά τους πιστεύω κλπ.
Πενταγιώτισσα 20:46 η δικη σου ήταν σαφέστατη ως συνήθως.Η τοποθέτηση του/της ναρμεν στην οποία απευθυνόμουν όχι, επειδή στην πρώτη παραγραφο υποννοεί οτι είναι αδύνατον να γίνονται βιασμοί σε μία διαδηλωση και στη δεύτερη ότι βιασμοί γίνονται και αλλού.Εάν δεις κιόλας και το δευτερο δημοφιλέστερο σχόλιο, της Mariahn IsIs, οι βιασμοί αμφισβητούνται ευθέως στη πρώτη φράση και στη δεύτερη πάλι αναφέρεται οτι βιασμοί γίνονται και αλλού. Η ουσία είναι αν τελικά πιστεύουν οτι συνεβησαν τα γεγονότα ή αν πιστεύουν οτι είναι κατασκευασμένα.
Pardon αλλά η χρήση του πληθυντικού καθώς και η διάταξη των σχολίων δεν έκανε σαφές ότι απευθύνεσε μόνο στ@ nArmen ή/και στ@ Mariahn IsIs.Έτσι όπως το εξέλαβα και απάντησα εγώ τουλάχιστον μπορέι να πιστεύουν ότι είναι ως ένα βαθμό κατασκευασμένα ή/και υποσκελίζουν την όποια σημασία τους (αφού αυτά συμβαίνουν "παντού"), όμως δεν γνωρίζω αν αυτή η στάση είναι χειρότερη απ' το να καπηλεύονται τα εν λόγω γεγονότα όχι χάριν των εκεί γυναικών και το δικαίωμα της αξιοπρεπούς ύπαρξής τους, άλλα λόγω άλλων συμφερόντων (όπως ας πούμε έκαναν οι ούγκανοι με την κοπέλα στην Πάρο).
Ας το ξανασκεφτει λιγο η lifo ομαδα το οτι δινετε τοση εμφαση στις "δυνατες φωτογραφιες" της πλατειας. Η αμηχανη στιγμη που καταλαβαινεις οτι "γιορτασες" ενα πραξικοπημα.
«Οι συνεχιζόμενες σεξουαλικές επιθέσεις στην πλατεία Ταχρίρ υπογραμμίζουν την αποτυχία της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών κομμάτων να αντιμετωπίσουν τη βία κατά των γυναικών στη χώρα»Έτσι ήταν πάντα οι μουσουλμάνοι. Καμμία κυβέρνηση δε θα μπορέσει ποτέ να το αλλάξει αυτό. Δεν έχει σχέση η ικανότητα μιας κυβέρνησης αλλά η παιδεία κι ο πολιτισμός όσων ακολουθούν αυτή τη θρησκεία.
θέλετε να μου πείτε ότι εκεί στον όχλο διαδηλώνουν και γυναίκες!!! πόσο στημένο όλο αυτό;; θέλετε να μου πείτε ότι στην Αμερική και στην Ευρώπη σήμερα δεν γίνονται ομαδικοί βιασμοί!!!! άντε να μπούν οι Αμερικάνικες απελευθεροτικές δυνάμεις να σταματήσουν τους βιασμούς !!!