Και οι γερμανικές τράπεζες «καίγονται» για τη διάσωση της Κύπρου

Και οι γερμανικές τράπεζες «καίγονται» για τη διάσωση της Κύπρου Facebook Twitter
0

Και οι γερμανικές τράπεζες «καίγονται» για τη διάσωση της Κύπρου αφού είναι εκτεθειμένες κατά 6 δις ευρώ στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

Μάλιστα αυτά είναι στοιχεία του 2012 και σύμφωνα με το Spiegel, δεν είναι γνωστό πόσο έχει «απογειωθεί» η έκθεση των γερμανικών τραπεζών μέσα στο 2013. Όπως γράφει το περιοδικό, η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην κυπριακή οικονομία είναι ασυνήθιστα υψηλή. Συγκριτικά, σε μια χώρα όπως η Σλοβενία, η οποία έχει περίπου διπλάσιο αριθμό κατοίκων σε σύγκριση με την Κύπρο, οι γερμανικές τράπεζες εμπλέκονται με μόλις  3,1 δις δολάρια.

Συνολικά, το κυπριακό χρέος σε ξένες τράπεζες ανήλθε στο τέλος του Σεπτεμβρίου, σε  33 δισεκατομμύρια δολάρια. Περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν τα δάνεια σε εταιρείες ή ιδιώτες. Τα κρατικά ομόλογα αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος του χρέους.

Τα χρήματα από τις ξένες τράπεζες θα εξακολουθήσουν να είναι σε κίνδυνο εάν η κατάσταση στην Κύπρο οδεύσει σε πτώχευση ή ακόμη και έξοδο από το ευρώ , σημειώνει το περιοδικό.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM