Γαλλία: Εγκρίθηκε το άρθρο για το γάμο των ομοφυλόφιλων

Γαλλία: Εγκρίθηκε το άρθρο για το γάμο των ομοφυλόφιλων Facebook Twitter
3

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το πιο σημαντικό άρθρο του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων. Οι αντιπρόσωποι ψήφισαν με 249 υπέρ και 97 εναντίον, υπέρ του επαναπροσδιορισμού του γάμου ως μια συμφωνία μεταξύ δύο ανθρώπων - όχι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Την πρόταση υποστήριξαν, σύμφωνα με το bbc, o πρόεδρος Ολάντ και η αριστερά ενώ κατά τάχθηκαν πολλοί βουλευτές από τη δεξιά αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές του κέντρου.

Η πρόταση για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις επί μήνες. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 55-60% των Γάλλων υποστηρίζουν to γάμο των ομοφυλοφίλων, και το 50% εγκρίνει την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981.

"Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που κάναμε αυτό το πρώτο βήμα," δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Christiane Taubira.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Καρδινάλιος Philippe Barbarin, Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Λυών, υποστήριξε ότι τα σχέδια για να τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του γάμου θα ανοίξουν την πόρτα για την αιμομιξία και την πολυγαμία.  Η συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση αναμένεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δυστυχως επεσε η ειδηση πανω στα δικα μας περι τρομοκρατιας...αναμενεται η ιδια αποφαση και στη Μ Βρεατανια...καλο θα ηταν να ακουστουν αυτα απο τις ειδησεις μας στην τηλεοραση ..αλλα αμφιβαλλω!!