Το ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε τη σύλληψη του Πρωθυπουργού

Το ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε τη σύλληψη του Πρωθυπουργού Facebook Twitter
2

Σήμερα Τρίτη, το ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε να συλληφθεί ο πρωθυπουργός της χώρας, Raja Pervez Ashraf, που εμπλέκεται σε μία υπόθεση διαφθοράς. Το κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι έκρυθμο.


Όπως αναφέρει η New York Times, η απόφαση του δικαστηρίου λήφθηκε μετά την έκκληση του αντιπολιτευόμενου ιερoκύρηκα Muhammad Tahir ul Qadri για παραίτηση της κυβέρνησης. Το αίτημα αυτό είχε χιλιάδες υποστηρικτές.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, αλλά οι τελευταίες φήμες αναφέρουν ανάμειξη του στρατού, ο οποίος θα επιχειρήσει να καθυστερήσει τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη.

Το κλίμα αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι χαοτικό, με το χρηματιστήριο να κάνει βουτιά της τάξης του 3%.

Ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρχές καλούνται να συλλάβουν τον πρωθυπουργό μαζί με άλλα 15 ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, που κατηγορούνται για την αποδοχή μίζας, από το 2008 μέχρι και το 2011.

Το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει ότι εντός 60 ημερών θα πρέπει να γίνουν εκλογές, αλλά σε περίπτωση που επέμβει ο στρατός υπάρχει το ενδεχόμενο ακύρωσής τους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν έχουν ασυλία οι κυβερνώντες στο Πακιστάν?Δικάζουν τον Πρωθυπουργό τους έτσι απλά όπως έναν κοινό θνητό?Ελέος! Και είναι αυτό Δημοκρατία? Ελάτε ρε, Πακιστανοί να σας δείξουμε τι σημαίνει Δημοκρατία στην χώρα που τη γέννησε!