Η Μέρκελ αποδέχτηκε το τελεσίγραφο Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

Η Μέρκελ αποδέχτηκε το τελεσίγραφο Ζεεχόφερ για το προσφυγικό Facebook Twitter
EPA/CLEMENS BILAN
1

Η Άνγκελα Μέρκελ αποδέχτηκε τη διορία του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, για εξεύρεση λύσης στο μεταναστευτικό μέχρι τέλος Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με Ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου. Μετά τη Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, όπως δήλωσε η Μέρκελ. «Δεν υπάρχει αυτοματισμός», υπογράμμισε. 

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο Ζεεχόφερ δήλωνε ότι εάν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις ατόμων που εμπίπτουν στις προβλέψεις του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και Αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) έδωσε προθεσμία έως το τέλος του μήνα στη Μέρκελ, για τη διαφωνία τους στο θέμα των επαναπροωθήσεων.

Το προεδρείο του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών ενέκρινε πρόταση που προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι εάν ως τότε δεν καταστεί δυνατή μια συμφωνία με τους εταίρους της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής, θα ξεκινήσουν ευρείες επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορα.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας απειλείται με κλιμάκωση εξαιτίας των διαμετρικά αντίθετων θέσεων της Μέρκελ και του Ζέεχοφερ. 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ