Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Μεξικό προκάλεσαν σεισμό; Τι κατέγραψαν οι σεισμογράφοι της χώρας

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Μεξικό προκάλεσαν σεισμό; Τι κατέγραψαν οι σεισμογράφοι της χώρας Facebook Twitter
0

Οι Μεξικανοί που πανηγύρισαν ξέφρενα την Κυριακή, ταρακούνησαν το έδαφος αρκετά ώστε να ενεργοποιήσουν τους αισθητήρες σεισμού οι οποίοι κατέγραψαν μια μικρή δόνηση τα ξημερώματα.

Το Μεξικό έκανε τη μεγαλύτερη έως τώρα έκπληξη στο Μουντιάλ της Ρωσίας, επικρατώντας με 1-0 της κατόχου του τροπαίου, Γερμανίας στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας και όλη η πόλη γιόρτασε στους δρόμους.

Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών δήλωσε ότι οι αισθητήρες σεισμού υψηλής ευαισθησίας σημείωσαν δονήσεις σε δύο σημεία στην πόλη του Μεξικού, επτά δευτερόλεπτα μετά το 35ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν σκόραρε ο παίκτης Hirving Lozano.

Βέβαια το Ινστιτούτο αποκάλεσε τις δονήσεις «τεχνητό» σεισμό ενώ σύμφωνα με δηλώσεις ειδικού στην εφημερίδα New York Times, η δόνηση προκλήθηκε από το μαζικό χοροπήδημα των οπαδών.

Χιλιάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης του Μεξικού, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια γιγαντιαία οθόνη και μετά το θρίαμβο όλη η πόλη γλεντούσε στους δρόμους μέχρι το πρωί.

Ενώ κανείς δεν αμφισβήτησε το βαθμό ευτυχίας που έζησε το έθνος, ορισμένοι ειδικοί αμφισβήτησαν τα στοιχεία της σεισμικής δραστηριότητας που κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών.

Η ισπανική εφημερίδα El País, ανέφερε τον Arturo Iglesias, ερευνητή στο Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, λέγοντας ότι ένας σεισμός δεν μπορεί να προκληθεί από τη «διάσπαρτη δραστηριότητα των οπαδών».

Σε μια νέα ανακοίνωση την Κυριακή το βράδυ, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών διευκρίνισε ότι το γεγονός ήταν ανεπαίσθητο για τον γενικό πληθυσμό. Αυτό το είδος εμφάνισης μπορεί να αναφέρεται ως ένας «τεχνητός» σεισμός, σύμφωνα με το ινστιτούτο το οποίο τονίζει πως «δεν πρόκειται για γεωλογικό γεγονός».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM