Τουρκία: Ο Ντεμιρτάς μιλά στους ψηφοφόρους μετά από 20 μήνες στη φυλακή

Τουρκία: Ο Ντεμιρτάς μιλά στους ψηφοφόρους μετά από 20 μήνες στη φυλακή Facebook Twitter
Ο φυλακισμένος υποψήφιος του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς (EPA)
0

Ο φυλακισμένος υποψήφιος του φιλοκουρδικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, έκανε σήμερα την πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της επόμενης εβδομάδας ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Ο Ντεμιρτάς κρατείται στις τουρκικές φυλακές σχεδόν 20 μήνες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κατά της ασφάλειας της χώρας.

Αν καταδικαστεί, κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 142 ετών.

Ο Ντεμιρτάς αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει προεκλογική εκστρατεία κυρίως μέσω των social media από το κελί του στη φυλακή της Αδριανούπολης, στη βορειοδυτική Τουρκία.

Μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης εμφάνισης διάρκειας 10 λεπτών, την οποία δικαιούται βάσει του εκλογικού νόμου, ο Ντεμιρτάς, εμφανώς αδυνατισμένος, είπε μεταξύ άλλων: «ο μοναδικός λόγος που βρίσκομαι εδώ ότι το (κυβερνών) Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (του προέδρου Ερντογάν, το AKP) με φοβάται. Πιστεύουν ότι το να μου δένουν τα χέρια εδώ και να πηγαίνουν από πλατεία σε πλατεία και να εκτοξεύουν κατηγορίες σε βάρος μου είναι θαρραλέο».


«Παραβιάζουν ξεκάθαρα το Σύνταγμα κηρύσσοντας την ενοχή μου ακόμα κι αν δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση σε βάρος μου, επιχειρώντας να χειραγωγήσουν τους πολίτες παραπληροφορώντας τους» συμπλήρωσε.


Με αφορμή την τηλεοπτική του εμφάνιση, το κόμμα του Ντεμιρτάς, το HDP, οργάνωσε μια συγκέντρωση των οπαδών του στην πλατεία Μπακιρκόι της Κωνσταντινούπολης, όπου εκατοντάδες εξ αυτών έσπευσαν να τον δουν.


«Δεν πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία ότι θα αθωωθώ από τη δικαιοσύνη το συντομότερο. Όσο οι δικαστικές αρχές σέβονται την ανωτερότητα του νόμου και όχι τις προσδοκίες της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο Ντεμιρτάς, υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ