Σκηνικό αποκάλυψης στην Χαβάη - Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες της λάβας στην ακτή

Σκηνικό αποκάλυψης στην Χαβάη - Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες της λάβας στην ακτή Facebook Twitter
0

Έχουν περάσει πάνω από έξι εβδομάδες από τότε που τα πρώτα ποτάμια της λάβας άρχισαν να ρέουν στο νησί της Χαβάης και η δραστηριότητα του Κιλαουέα συνεχίζεται.

Νέα βίντεο, που κινηματογράφησε η Αμερικανική Γεωλογική Έταιρεία, αποκαλύπτουν την έκταση των επιπτώσεων από τη λάβα που χύνεται στον ωκεανό και έχει μετατρέψει τις παραλίες σε ένα σωρό ηφαιστειακών αποβλήτων.

Αυτό το βίντεο, το οποίο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο στην κάτω περιοχή East Rift Zone το πρωί της 14ης Ιουνίου, δείχνει τη λάβα που ρέει σε ένα σημείο του νησιού.

Το βίντεο ελήφθη καθώς το ελικόπτερο ταξίδεψε από βορρά προς νότο. Η καταστροφή σε αυτό το σημείο φαίνεται πολύ μεγάλη, αλλά η πληγείσα ακτογραμμή είναι περίπου ένα μίλι.

Όπως δείχνει το βίντεο η καταστροφή είναι ολική.

Οι σκηνές κατά μήκος της ακτής της Χαβάης σίγουρα φαίνονται πολύ δραματικές, αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτή η περιοχή θα ανακάμψει τελικά μόλις «κοιμηθεί» πάλι το ηφαίστειο.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ