Για πρώτη φορά το Pride γιορτάστηκε στην Ανταρκτική

Για πρώτη φορά το Pride γιορτάστηκε στην Ανταρκτική Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά, το Pride γιορτάστηκε φέτος σε ένα από τα πιο απόμακρα μέρη του πλανήτη, στην Ανταρκτική, χάρη σε μία ομάδα LGBT+ εργαζόμενων στον σταθμό McMurdo, περίπου 1.350 χλμ μακριά από τον Νότιο Πόλο.

Ειδικότερα, μία ομάδα περίπου 10 LGBT+ επιστημόνων και υπαλλήλων στον σταθμό, με επικεφαλής τους Shawn Waldron και Evan Townsend, διοργάνωσαν την εκδήλωση, που είχε προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου.

«Είχαμε στο παρελθόν μερικές LGBTQ εκδηλώσεις, στις οποίες ήρθαν αρκετοί, και επειδή η κοινότητά μας είναι τόσο μικρή, είναι εύκολο να μάθει κανείς ποιος ανήκει στην LGBTQ κοινότητα», δήλωσε ο Townsend.

«Μπορείς να βρεις την κοινότητά σου οπουδήποτε, ακόμα και στην άκρη της γης», προσθέτει ο Waldron.

Για πρώτη φορά το Pride γιορτάστηκε στην Ανταρκτική Facebook Twitter

Ο σταθμός του McMurdo στην Ανταρκτική είναι μια ερευνητική εγκατάσταση που ανήκει στις ΗΠΑ και φιλοξενεί έως και 900 άτομα το καλοκαίρι. Αυτή την περίοδο ωστόσο, περίπου 130 άτομα βρίσκονται εκεί.

Οι προετοιμασίες για το πάρτι του Pride, είχαν αρχίσει ήδη από τον Απρίλιο, πριν ξεκινήσει η περίοδος του σκοταδιού στην περιοχή -το σκοτάδι διαρκεί όλο το 24ωρο.

Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες ημέρες με φως, οι διοργανωτές κατάφεραν να βγάλουν και μερικές φωτογραφίες με τη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου δίπλα στους πάγους.

Για πρώτη φορά το Pride γιορτάστηκε στην Ανταρκτική Facebook Twitter

«Γιατί να μη βγάλουμε αυτή τη φωτογραφία και να δείξουμε στον κόσμο πως υπάρχει queer εκπροσώπηση ακόμη και στην άκρη του κόσμου», είπε ο Waldron.

Από την πλευρά του, ο Townsend επισημαίνει πως «δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι και ποιος δεν είναι μέλος της LGBT κοινότητας ωστόσο, και κάνουμε κάθε φορά σαφές πως οι εκδηλώσεις μας είναι ανοιχτές για όλους. Μας εδνιαφέρει περισσότερο να φροντίσουμε ώστε να υπάρχει ένας χώρος όπου οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα να εκφραστούν και να διασκεδάσουν».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ