Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο για προκλήσεις στη Μεσόγειo

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο για προκλήσεις στη Μεσόγειo Facebook Twitter
EPA
4

Για προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο κατηγορεί ουσιαστικά την Ελλάδα και την Κύπρο η Τουρκία.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Άγκυρα υπογραμμίζει πως δεν θα διστάσει να απαντήσει στις προκλήσεις, υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά δικαιώματά της, όπως αυτά προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε ότι τάσσεται υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας, «με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις διμερείς συνθήκες».

Ωστόσο προειδοποιεί πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της Τουρκίας σε γη, αέρα και θάλασσα: «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες».

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όπως πάντα, διπλωματικό κέντημα από την Τουρκία, ώστε όταν επιχειρήσει κάτι έμπρακτα να "δικαιωθεί" στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, ότι και καλά έλαβε τα μέτρα της κατά των "παραβατών του Διεθνούς Δικαίου". Και πάντως, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης. Δεν αποφασίζει η κυβέρνηση, αλλά το ΣΕΑ τους. Και ας τρώγονται στην Τουρκία λόγω εκλογών. Στο ΣΕΑ Τουρκίας τα εσωτερικά παραμερίζονται έναντι του κοινού "εχθρού". Ενώ εμείς, περνάμε ακόμη τις παιδικές ασθένειες των πολιτικών μας - και των κομμάτων τους. Ποιος είναι πιο πατριώτης από τον άλλο, τον ΣΊΓΟΥΡΑ "προδότη" αφού δεν συμφωνεί μαζί μας. Όσο για το δικό μας ΣΕΑ, παρομοίως, κάλεσε ο μικρός Αλεξάκης τον μεγαλύτερο της παρέας Σταύρο, αλλά σαν γνωστός ζαβολιάρης που είναι ο μικρός, έκανε το ΣΩΟΥ του με το ΣΕΑ και το έριξε πάλι σε άλλα παιχνιδάκια.Ακόμη περιμένουμε (2 χρόνια και νομίζω) να έρθει η πρόταση νόμου του Ποταμιού για συζήτηση στην Βουλή.Μη βιάζεσαι Αλέξη, εσύ το νου σου μην ξεπουλήσεις την χώρα στο μεγάλο κεφάλαιο - προπάντων αυτό -, κράτα γερά, πρόταξε τα στήθη σου όπως προέτρεπε η "συντρόφισσα" Αχτσιόγλου και άσε τους Τούρκους.Και άμα μπουκάρουν οι Τούρκοι κανένα πρωί που θα έχει κοιμηθεί αποβραδίς ο Ερντογάν με τον Μωάμεθ, στείλε τον στρατηγό Καρανίκα να καθαρίσει.Αυτός ναι, εγγύηση. Τι να σου κάνει ένα ΣΕΑ μπροστά σε αυτόν τον Κολοσσό, σιγά τα αυγά (Τουρκίας απαραίτητα).
Όταν έχουμε κάνει τα πάντα για να αποδυναμώσουμε το συλλογικό μας όργανο (ΚΡΑΤΟΣ), τότε το παιχνίδι πάει έτσι:Πετάει ο γάιδαρος;Πετάει Ταγιπ μου!Λευτεριά στους 2...