Τετρακόσιοι οκτώ μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου

Τετρακόσιοι οκτώ μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου Facebook Twitter
0

Οι ισπανικές υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης ανακοίνωσαν πως το Σαββατοκύριακο που διανύουμε διέσωσαν 408 μετανάστες που επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο ξεκινώντας από τη βόρεια Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, τα πλοία διάσωσης περισυνέλεξαν σήμερα, Κυριακή, 115 μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό του Γιβραλτάρ επιβαίνοντας σε πέντε μικρά σκάφη. Χθες, Σάββατο είχαν διασώσει άλλους 293 που επιχειρούσαν τον διάπλου με εννέα πλεούμενα.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες διάσωσης αναζητούν άλλα τρία πλεούμενα στα οποία επέβαινε «σημαντικός αριθμός μεταναστών» στη θάλασσα του Αλμποράν, ανατολικά του στενού του Γιβραλτάρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία είναι η τρίτη πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Ελλάδα.

Η ισπανική οδός, η οποία περνά από το Μαρόκο, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους μετανάστες που προσπαθούν να αποφεύγουν τη Λιβύη, εκεί όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 22.400 άνθρωποι έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης το 2017, ενώ 203 έχασαν τη ζωή τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ