Κίνα: «Ζωτικής σημασίας» η σύνοδος κορυφής Τραμπ-Κιμ

Κίνα: «Ζωτικής σημασίας» η σύνοδος κορυφής Τραμπ-Κιμ Facebook Twitter
EPA
0

Την ελπίδα του ότι η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θα γίνει στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, εξέφρασε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο απευθείας διάλογος μεταξύ των δύο ηγετών είναι «ζωτικής σημασίας» για την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος.

Διαβεβαιώσεις από τον Μουν

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν μετέφερε την προσήλωσή του Κιμ Γιονγκ Ουν στην «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου, μετά τη χθεσινή τους, εκτός προγράμματος συνάντηση. 

Όπως είπε ο Μουν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθυμεί τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ, στη Σιγκαπούρη, που είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου.

Τραμπ: Προχωράμε πολύ καλά

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής στις 12 Ιουνίου.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε. «Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM