Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες Facebook Twitter
EPA
1

Να μετατρέψουν όσα ευρώ και δολάρια έχουν «κρυμμένα» σε τουρκικές λίρες, κάλεσε σήμερα τους Τούρκους πολίτες ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν επιχειρεί να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας που έχει χάσει σχεδόν το 20% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου από τις αρχές του έτους. 

«Αδέλφια μου που έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι σας. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα οδηγήσουμε στην αποτυχία αυτό το παιγνίδι», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του στο Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας, ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Η πτώση της λίρας, οφείλεται εν μέρει στην ανησυχία των διεθνών αγορών ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα αποκτήσει  ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στα επιτόκια αν κερδίσει - όπως είναι αναμενόμενο - τις εκλογές.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ