Μήνυση στους γονείς του Δημήτρη Παγουρτζή- Κατηγορούνται πως φέρουν επίσης ευθύνη για την επίθεση

Μήνυση στους γονείς του Δημήτρη Παγουρτζή- Κατηγορούνται πως φέρουν επίσης ευθύνη για την επίθεση Facebook Twitter
0

Οι γονείς του Δημήτρη Παγουρτζή, δράστη της αιματηρής επίθεσης σε σχολείο του Τέξας, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 13, κατηγορούνται από τους γονείς ενός εκ των θυμάτων ότι φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η οικογένεια του 17χρονου Κρις Στόουν κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονιών του ελληνικής καταγωγής μαθητή, υποστηρίζοντας πως ο πατέρας του δεν είχε ασφαλίσει επαρκώς και σωστά τα όπλα που είχε μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο Παγουρτζής να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, ο Παγουρτζής στην αιματηρή επίθεση στο σχολείο του χρησιμοποίησε μια καραμπίνα και ένα πιστόλι, το οποίο άνηκε στον πατέρα του και φυλασσόταν σε μια ντουλάπα στο σπίτι του.

Στο Τέξας είναι παράνομο να φυλάσσονται όπλα σε εύκολα προσβάσιμους χώρους ενός σπιτιού, όταν σε αυτό κατοικούν άτομα κάτω των 17 ετών. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις, αλλά αφορούν περιστάσεις όπου ο έφηβος βρίσκεται υπό την αδιάκοπη επίβλεψη ενός γονιού.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση του ανωτέρω νόμου και προκύψει ως συνέπεια αυτής της αμέλειας σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος, ο γονιός μπορεί να κριθεί ένοχος και να περάσει μέχρι και έναν χρόνο στη φυλακή.

Οι γονείς του 17χρονου Κρις Στόουν, που σκοτώθηκε στην επίθεση, ισχυρίζονται ότι ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση των γονιών του Παγουρτζή, τους οποίους κατηγορούν επίσης ότι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές για τις «επικίνδυνες τάσεις» του γιου τους, ούτε προνόησαν να του εξασφαλίσουν ψυχολογική βοήθεια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ