Γαλλία: Το υπ. Παιδείας καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικού εκπαιδευτικού

Γαλλία: Το υπ. Παιδείας καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικού εκπαιδευτικού Facebook Twitter
EPA
0

Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας καταδίκασε σήμερα την επίθεση που δέχτηκε εκπαιδευτικός μέσω διαδικτύου, όταν οι γονείς των μαθητών του σχολείου στο οποίο εργαζόταν πληροφορήθηκαν θα προβει σε χειρουργικό επαναπροσδιορισμό φύλου.

Η απόφαση αυτή, που διαδόθηκε μέσω αναρτήσεων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύτηκε από σωρεία ρατσιστικών σχολίων και μηνυμάτων. 


«Καταδικάζουμε κάθε δήλωση και πράξη προκατάληψης. Βασική υποχρέωσή μας είναι προστατεύουμε τα δικαιώματα και την ελευθερία των λειτουργών και των υπαλλήλων», υπογράμμισε από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση ενός e-mail που έστειλε η διεύθυνση του κολεγίου του Σεν-ε-Μαρν, στην περιοχή του Παρισιού, στο εσωτερικό δίκτυο του σχολείου.

Η διευθύντρια εξηγούσε στο κείμενο αυτό στους γονείς των μαθητών ότι ο καθηγητής των γαλλικών επρόκειτο να προβει σε χειρουργικό επαναπροσδιορισμό φύλου.

«Θα ήθελε να τον αποκαλείτε κυρία και όχι κύριο», διευκρίνιζε η διευθύντρια.


Η δημοσιοποίηση της επιστολής, στην οποία αναφέρονταν τα στοιχεία του ατόμου, οδήγησε τις τελευταίες ημέρες σε σωρεία αντιδράσεων και προσβλητικών εκφράσεων εναντίον του.

Την Τετάρτη η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σκιαπά ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε τη διυπουργική επιτροπή για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του μίσους κατά των ΛΟΑΔ.

«Οι διεμφυλικοί αξίζουν τον άνευ όρων σεβασμό μας και έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον», τόνισε.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Παιδείας, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας καθηγητής ή κάποιος εργαζόμενος σε σχολείο αποφασίζει να αλλάξει φύλο. Ωστόσο δεν υπάρχει όμως κάποια προκαθορισμένη διαδικασία για τον χειρισμό μιας τέτοιας κατάστασης.


«Γενικά, εμπιστευόμαστε τους διεθυντές των σχολείων για να χειριστούν με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ