H Αυστραλία κατασκεύασε το μεγαλύτερο φράχτη στον κόσμο για την προστασία σπάνιων ζώων από τις αγριόγατες

H Αυστραλία κατασκεύασε το μεγαλύτερο φράχτη στον κόσμο για την προστασία σπάνιων ζώων από τις αγριόγατες Facebook Twitter
Wayne Lawler/Australian Wildlife Conservancy
0

Ολοκληρώθηκε στην κεντρική Αυστραλία ο μεγαλύτερος φράχτης στον κόσμο, δημιουργώντας ένα καταφύγιο 94 τετραγωνικών χιλιομέτρων, για τα απειλούμενα ενδημικά μαρσιποφόρα και πουλιά που απειλούνται από τις αγριόγατες.

  

Η εταιρία προστασίας της άγριας πανίδας της Αυστραλίας (AWC) κατασκεύασε φράχτη μήκους 44 χιλιομέτρων ο οποίος περιβάλλει το καταφύγιο άγριας ζωής Newhaven και απομάκρυνε πάνω από 60 αγριότατες, προετοιμάζοντας το έδαφος για την αναπαραγωγή των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών.

  

Οι αγριόγατες ευθύνονται για την εξολόθρευση ενός εκατομμυρίου ενδημικών πουλιών κάθε βράδυ στην Αυστραλία και έχουν προκαλέσει την εξαφάνιση 20 μαρσιποφόρων ειδών από τότε που τις έφερε ο Πρώτος Στόλος των βρετανικών πλοίων στην Αυστραλία.

Η ανέγερση του φράχτη έγινε μετά την έρευνα, σύμφωνα με την οποία περίπου 73.000 ενδημικά θηλαστικά, ερπετά και πουλιά εξολοθρεύτηκαν μέσα σε έναν χρόνο από τις αγριόγατες.

H Αυστραλία κατασκεύασε το μεγαλύτερο φράχτη στον κόσμο για την προστασία σπάνιων ζώων από τις αγριόγατες Facebook Twitter
Ο πληθυσμός των mala (είδος καγκουρό) αναμένεται να αυξηθεί μέσα σε 10 χρόνια και από 2.400 να φθάσει σε 18.000. (Wayne Lawler/Australian Wildlife Conservancy)

Ο διευθυντής του της οργάνωσης Άτικους Φλέμινγκ ανέφερε ότι στο προστατευμένο καταφύγιο ο πληθυσμός των mala (είδος καγκουρό) αναμένεται να αυξηθεί μέσα σε 10 χρόνια και από 2.400 να φθάσει σε 18.000.

Οι περιβαλλοντολόγοι προγραμματίζουν να επαναφέρουν συνολικά 11 απειλούμενα μαρσιποφόρα στην περιοχή, όπως τα μπίλμπις- ένα είδος μεταξύ κουνελιού και αρουραίου με μεγάλα αυτιά, τα νούμπατ, τα μικροσκοπικά γκόλντεν μπάντικοτς, τα γουέστερν κουόλς και τα μαυροπόδαρα καγκουρό που ζουν στα βράχια. Σκοπεύουν να παγιδεύσουν και να απομακρύνουν τις περίπου 50 αγριόγατες που υπάρχουν στην περιοχή.

Οι αγριόγατες ευθύνονται για την εξολόθρευση 20 ενδημικών μαρσιποφόρων ειδών από τότε που τις έφερε ο Πρώτος Στόλος των βρετανικών πλοίων στην Αυστραλία, πριν από 231 χρόνια, καθώς και για την καθημερινή θανάτωση εκατοντάδων χιλιάδων ενδημικών πουλιών σε όλη την Αυστραλία.

Όταν ολοκληρωθεί, το καταφύγιο θα είναι η μεγαλύτερη περιοχή στην ηπειρωτική Αυστραλία που θα είναι απαλλαγμένη πλήρως από τις αγριόγατες, οι οποίες καταλαμβάνουν το 99,8% της ηπείρου.

 

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ